Adoctrinament… Classes de castellà en català

462

L’ofensiva partidista, judicial, espanyolista, “constitucionalista” amb tòpics demagògics contra el català a Catalunya i la suposada repressió de l’espanyol és replicada amb humor i imaginació en el “Manual d’adoctrinament de l’escola catalana”, llibre molt oportú. El seu autor és Òscar Dalmau amb dibuixos de Pere Prats. Segueixen alguns dels seus textos…

2.- “Cap nen educat a l’escola catalana sap parlar castellà. Això és perquè fins i tot les classes de castellà les fem en català. Avui llegim uns versos apòcrifs de Garcilaso de la Vega magníficament traduïts a la nostra llengua”.

3.- “La mestra de música es diu Agnès. L’Agnès ens obliga a cantar la seva versió de l’himne espanyol: “Visca Espanya / penjada d’una canya. / Si la canya cau, Espanya, adeu-siau”.

4.- “Ella es diu Meritxell. Ella és la professora de matemàtiques. Avui ens renta el cervell perquè aprenguem a calcular el dèficit fiscal de Catalunya. Sempre arribem al mateix resultat. Espanya ens roba”.

5.- “El Roger és el mestre d’anglès. Avui traduïm una pintada a la façana de la delegació del govern espanyol: Spain, sit and talk! En català vol dir: Espanya no s’asseurà a parlar de l’autodeterminació del poble català en la puta vida”.

6.- … Continuarà la transcripció del “Manual d’adoctrinament de l’escola catalana”, de tant recomanable lectura. Tristament persisteix l’ofensiva contra l’escola catalana i el català a Catalunya per part de les institucions espanyoles i del quintacolumnisme còmplice. Això demostra que la interpretació que es fa de la Constitució no respecte els drets i les llibertats de Catalunya.

Compartir esta entrada