Campanya a favor de l’amnistia

419

La Crida Nacional per la República Catalana endega una campanya per l’amnistia per al procés independentista català. Segueix la seva postura..,. 

L’amnistia és un instrument legislatiu que ha estat utilitzat nombroses vegades com a punt d’inflexió necessari per possibilitar una solució negociada a conflictes polítics de diferents intensitats, tot retornant als inicis sense condicionaments.

No és un indult, sinó que té per finalitat tant anul·lar retrospectivament una responsabilitat penal determinada com impedir en un període acordat de temps que es jutgin penalment o civilment determinats comportaments.

 En el cas català, la indeguda judicialització del conflicte polític es remunta a la consulta del 9-N i sobretot al referèndum de l’1-0 de 2017, i s’ha endurit per les protestes contra la sentència del Tribunal Suprem. És imprescindible la fi de la repressió, alhora que l’anul·lació de les sentències, causes, sancions i procediments, amb la reversió i reparació corresponent a les persones afectades. Només així serà possible retornar a la negociació política les diferències sobre el model d’estat, traient-les de les instàncies judicials on no haurien d’haver anat mai.

 Volem poder defensar el nostre dret a l’autodeterminació sense amenaces ni ostatges, reconeixent a la ciutadania la legitimat per decidir el seu futur. És, doncs, necessària una amnistia de les persones condemnades i processades en els diferents procediments judicials i administratius relatius al procés català, el lliure retorn dels exiliats i exiliades i la plena garantia en l’exercici i la defensa dels drets civils i polítics dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

 Cal impulsar una campanya per reclamar-la, tan àmplia i transversal com sigui possible. La Crida s’ofereix per impulsar-la, conjuntament amb altres organitzacions que comparteixin aquest objectiu. En particular està disposada a assumir la constitució d’una taula de personalitats i un consell jurídic assessor, i l’organització de taules a diversos nivells (general, territorials, sectorials, externes, internacionals) que promoguin les adhesions d’un ampli ventall d’entitats i de persones individualment.

Compartir esta entrada