Pregària contra la sentencia i a favor de la convivència

407

Muchos encuentros de plegaria por los exiliados y presos políticos catalanes

Pregària contra la sentencia i a favor de la convivència
Moltes trobades de pregaria pels exiliats i presos polítics catalans “Preguem pel país” (Catalunya, no el diari espanyol) és l’editorial de www.pregaria.cat dels jesuites. Pregària contra la sentència, i a favor de la convivència pacífica, dialogant, i en llibertat.

1. PREGÀRIA. “Davant la situació de tensió global que ha creat la sentència, des de pregaria.cat animem a pregar pel nostre país. Les elevades penes de presó no ajuden a la convivència. Demanem que la resposta sigui sempre pacífica i que no sigui criminalitzada. En aquest sentit, condemnem tota violència vingui d’on vingui, d’actes vandàlics al carrer o de cossos policials. Que Déu pugui inspirar-nos les decisions per avançar en lloc de retrocedir, i que la no violència pugui regir sempre tota reacció o reivindicació”.

2. DOLOR. “Dolor” era títol d’una altra pregària de la mateixa web dedicada a tots els que pateixen. www.avantguarda.cat ho va publicar el passat 9 d’abril pensant en els exiliats, presos i perseguits polítics catalans. Continua tenint vigència ara i aquí.

Senyor, encara que ens rebel·lem,
encara que maleïm la nostra sort,
el dolor és aquí enganxat a la nostra carn.

Que difícil creure que, 
els qui hem estat creats per viure i ser feliços, ens vegem torturats sense remei,
per la malaltia que es clava en els nostres ossos,
per germans de carn i sang que torturen,
maltracten i maten els seus germans,
carn de la seva carn i os dels seus ossos.

Senyor, dona’ns fortalesa per afrontar el dolor
que no podem desterrar de les nostres vides;
generositat sense límit per a ser bàlsam
en les ferides dels més colpits pel sofriment.

Per molt que el dolor colli,
que no dubtem que tu hi ets,
encara que et facis impalpable i invisible,
i que el nostre patiment és fecund,
quan patim pels altres, com Jesús.

3. PREGARÌA DEL PRESIDENT TORRA. També el president Quim Torra va participar en la vetlla de reflexió i pregària pels exiliats, presos i perseguits polítics el passat 5 d’octubre a Montserrat. El periodista Josep M. Quintana ho recull en una crònica.

“… El punt fort de l’acte va ser protagonitzat pel president de la Generalitat, Quim Torra, que recità un fragment de “Cartes des de la presó”, del pastor alemany Dietrich Bonhoeffer (1906-1945), document que el teòleg va escriure l’any 1943 quan era a la presó acusat de participar en un complot contra Hitler, i a l’espera de ser executat. El text de la citació és francament bell i ple de sentit, obra d’un home de fe que es veu apunt d’haver de morir injustament. “Senyor -diu-, jo escolto la teva trucada i la segueixo. Ajuda’m. Sa esperit, dona’m la fe que em preservi de la desesperació, de les passions i del vici. Dona’m l’amor cap als altres i cap a tu, que destrueix tot odi. Dona’m l’esperança que m’alliberi de la por”. Hores després de l’acte, que omplí la gran basílica montserratina, Torra va piular a Twitter: “Gràcies a tots els que heu vingut a Montserrat a la vetlla en solidaritat amb els presos polítics i exiliats. He llegit un fragment de Cartes des de la presó de Bonhoeffer: “Dona’m l’esperança que m’alliberi de la por i del descoratjament”.

 

Compartir esta entrada