Mes arguments de Sala-i-Martín pel vot massiu a Puigdemont

491

El catedràtic Xavier Sala-i-Martín dona nous i sòlids arguments per votar massivament la candidatura encapçalada europea pel president Carles Puigdemont. Ho torna a fer via twitter com ja feu fa un parell de dies aportant uns primers arguments.

1. Se m’ha recriminat que ahir digués que hem de votar al president Carles Puigdemont ja que això seria el que més molestaria a l’Espanya del 155. M’heu dit que Oriol Junqueras els molestaria igual. Potser sí. De fet, jo vull que tant en Junqueras com en Puigdemont (també Antoni Comín i Clara Ponsatgí) siguin escollits.

2. M’hagués encantat que els quatre anessin a una llista única per a poder-los votar a tots alhora però algú d’ERC (no se qui) no ho va voler. El fet es que ara en Junqueras va de numero 1 a una llista i en Puigdemont, Comin i Ponsati van de 1, 2 i 3 a una altra.

3. Per tant hem de triar. A banda de l’argument de les abelles, que vaig explicar ahir, hi ha un altre argument a favor de la llista de Puigdemont: l’Oriol es el numero 1 de la coalició d’ERC amb  el Bildu basc i el BNG gallec,

4. Això vol dir que tots els vots d’aquests tres partits seran per a  Junqueras (que es el numero 1 de la llista). Es  a dir, en Junqueras serà escollit  amb tota seguretat perquè tindrà els vots d’ERC, Bildu i BNG.

5. En canvi el president Puigdemont nomes ens te a nosaltres. O el votem els catalans o es quedarà a fora del Parlament europeu. Per tant, nomes si nosaltres votem massivament la llista de Puigdemont podrem fer que els dos, Junqueras i Puigdemont, siguin europarlamentaris.

6. De fet, com que els vots bascos i gallecs asseguren l’elecció de Junqueras, si els catalans votem massivament per la llista de Carles Puigdemont podem aconseguir  que a Europa hi hagi un polític (Junqueras) i tres exiliats (Puigdemont, Comin i Ponsati). Això si que tocaria als pebrots al toro.  

Compartir esta entrada