La Vanguardia es  VOXeritza amb la via espanyola malgrat els centenars de morts

349

La Vanguardia espanyola, com la caverna política i mediàtica, manipula les paraules del president de la Generalitat i titula: “Torra avala la via eslovena malgrat la seva violència”.

1. El diari dirigit pel monàrquic Màrius Carol explica: “El president assumeix les conseqüències d’una ruptura com la d’Eslovènia i Iugoslàvia que va causar desenes de morts”.  El diari dels Godó, servil amb el fill del rei imposat pel dictador Franco i defensor de la via espanyola en els processos polítics, podria titular si mantingues el mateix criteri: “La Vanguardia avala la via espanyola en la transició malgrat la seva violència i els centenars de morts”. 

2. ”L’última dècada de la dictadura franquista i els anys de la transició deixaren centenars de morts als carrers d’Espanya. Els assassinats i els homicidis entre el 1975 i el 1982, comesos per representants de les forces de seguretat de l’Estat i per grups radicals, van oscil·lar entre les 500 i les 700 persones, segons els llibres de referència en la matèria. Les víctimes mortals a Catalunya, proporcionalment a la població i a l’activitat antifranquista que s’hi desenvolupava, van ser menys que a d’altres comunitats espanyoles, segons dades de l’historiador David Ballester”. Així es llegeix a un diari espanyolista com “El Pais” (05.07.2018)

3. A les xarxes es donen molts arguments contra la manipulació de “La Vanguardia”  i altres diaris de la caverna mediàtica sobre les paraules del president Quim Torra respecte a Eslovènia. David Roma: “Sèrbia va provocar els morts. Eslovènia no va atacar mai a ningú” . Albert Pereira: “L’exèrcit iugoslau va exercir la violència, però això no dissuadeix La Vanguardia d’encapçalar la portada amb una associació de conceptes feta per a denigrar l’independentisme. Quina basca”.

4. Dos antics col·laboradors del diari critiquen a “La Vanguardia”. Jordi Graupera: “Intenten domesticar-nos. Ada Colau i La Vanguardia diuen: ser independentista és que et puguin matar. Fan servir la violència de l’estat, que accepten com a natural, per fer-te renunciar. És una posició sàdica”. Salvador Cardús: “El titular de portada de La Vanguardia, ‘Torra avala la via eslovena, malgrat la seva violència’, té molt mala bava o només m’ho sembla a mi? Tinc quatre diaris sobre la taula. Tots pagant-los. La Vanguardia me l’envien gratis els caps de setmana des que me’n van fer fora i vaig donar-me de baixa de la subscripció”. (El signant d’aquesta crònica no pot donar-se ara de baixa  perquè ho va fer fa temps».                                                                                                                                                                        
5. La degradació informativa i d’opinió de la Vanguardia  es accelerada. Els diaris de paper estaven acostumats a tenir el monopoli de la informació i de l’opinió però estant perdent la batalla davant l’impuls dels diaris digitals i les xarxes socials. Ara ja no es pot fer impunement la brometa com la directora adjunta de La Vanguardia Lola García fa quan titula així un article referint-se al Govern Torra: “El Govern se cuperiza”. Si Garcia es fa la graciosa pot ser replicada amb aquesta afirmació “La Vanguardia es VOXeritza”.

 

 

Compartir esta entrada