Cas Rufián. «L’insult mata la convivència» (Papa Francesc)

499

Qualificar a Carles Puigdemont, president de la Generalitat a exili i perseguit pel règim espanyol, de “tarat” forma part de la trajectòria insultant de Gabriel Rufián, propi de la xusma dels baixos fons. Aquests insults rufianescos pretenen esgarrapar 155 miserables vots de l’espanyolisme que recorden les traïdores 155 monedes de plata i atempten contra la convivència. “L’insult mata la convivència”, segons el Papa Francesc va afirmar al comentar un text evangèlic (Mateu 5, 22) en l’homilia del 14 de juny de 2018 a la Casa Santa Marta.

2.- Els fets demostren que el nivell cultural, i també de cultura eclesial, de Rufián està molt per sota de molts polítics, inclòs del seu avalador Oriol Junqueras. Aquest, a l’imposar a Rufián com portaveu d’ER a Espanya, i el mateix Rufián son els principals responsables de que Esquerra Republicana sigui l’Esquerra Rufiana o Rufianesca.

3.- Junqueras faria be de no justificar la llarga trajectòria insultant de Rufián, de parar-li els peus i de convidar-lo a la seva retirada. Podria recordar-li unes paraules de Jesús contra els que insulten i que, malgrat el llenguatge neotestamentari propi de l’època, poden ser acceptades per creients i agnòstics. “El que s’irriti amb el seu germà serà condemnat  pel tribunal; el que l´insulti serà condemnat pel Sanedrí, i el que el maleeixi acabarà al foc etern” (Mateu 5, 22).

4. Sobre aquest text evangèlic, el papa Francesc fa interesants comentaris sota el títol “L’insult pot matar”. Diu: «L’insult és l’inici del matar, és un desqualificar l’altre, treure el dret de ser respectable, és apartar-lo, és matar-lo de la societat (…) L’insult separa, trenca la comunitat i mata l’altre, comença per treure-li la fama i després se’n va més enllà, més enllà, més enllà (…) L’insult mata el futur d’una persona, mata el recorregut d’una persona”.

5.- Però Oriol Junqueras, servil amb el Govern espanyol i obsessionat per d’esgarrapar 155 miserables vots espanyolistes, continuarà confiant en Gabriel Rufián encara que qualifiqui de “tarat” a Carles Puigdemont.

Compartir esta entrada