Coronavirus. Processó de milers de morts en silenci

446

La processó del coronavirus ja és de milers de morts… en silenci

 
1. Processó laica, o religiosa, o cristiana. Homes i dones de qualsevol condició moren. Morts que tenen un nom, un rostre, una història, una familia. No són números freds d’estadística.

2. Un cas, entre milers, és el de Xavi Corral, corresponsal de TV3 a Brussel·les. Ha mort Marina, la seva estimada sogra. Ho comunica a les xarxes amb aquestes paraules… “Darrera de cada xifra hi ha un nom i una família destrossada. Avui li ha tocat a la meva. El nostre nom és el de Marina. Tothom l’estimava i no era la seva hora. El virus se l’ha emportat en sis dies. Gràcies a la gent de Mutua de Terrassa per cuidar-la i per acostar-li el telèfon”.

3. Molta gent li ha expressat el seu condol. El signant d’aquesta web ho ha fet amb aquestes paraules:

No hi ha paraules, Xavi Coral.
Hi ha silenci.

Que tu, els teus, que cadascú
ompli aquest silenci
amb els seus sentiments i les seves conviccions.

No ens coneixem personalment
però entres a la nostra casa
amb el teu tarannà serè.

Recordarem i resistirem serenament.
Esperançadament.

  4. A tots els qui han expressat el seu condol, Xavi Coral els ha contestat: “Gràcies, gràcies, moltes gràcies a tots. Ens feu sentir molt reconfortats. Que totes aquestes paraules d’estima també serveixin per homenatjar tots els altres noms i totes les altres famílies que hi ha darrera de cada xifra”.

 

 

Compartir esta entrada