Puigdemont: “Soc cristià de base. El meu model és la no violència de Mandela i King”

408

President Puidemont: «Sóc contrari a qualsevol mena de violencia»

El president Carles Puigdemont afirma que és un cristià de base i que el seu model es la no violència de Nelson Mandela i Martin Luther King. Ho escriu en el seu darrer llibre, “Reunim-nos. Reflexions sobre el retorn a la unitat” (juliol 2019) en cita un altre seu, “La crisi catalana, una oportunitat per a Europa” (Setembre 2018).

1. SÓC CREIENT. Puigdemont només accepta la política democràtica i la via pacífica. Explica: “També hi ha una valors cristians de base, en aquesta convicció pel respecte a l’ésser humà. Em veig a mi mateix com un cristià de base. Soc creient, però també molt crític amb l’Església catòlica, que al llarg dels segles ha mostrat actituds molt allunyades del cristianisme. Per a mi el cristianisme és una manera de viure en pau entre nosaltres a partir de la fraternitat i del respecte per l’altre, sigui qui sigui (…) Això ha de ser compatible amb una concepció necessàriament laica dels poders públics”.

2. RESISTÈNCIA NO VIOLENTA. Un capítol de “La crisi catalana. Una oportunitat per a Europa” es titula “El meu model és Nelson Mandela. La resistència no violenta”. El president a l’exili explica: “A partir de Martin Luther King, el meu model continua sent Nelson Mandela: la resistència no violenta. Jo el veig com un model de dignitat. És una icona de la meva generació. Per a mi és una font d’inspiració ètica, sobretot pel que va fer després de la fi de l’apartheid. Ens va donar una lliçó total, immensa: ens va ensenyar què volen dir la fraternitat i la democràcia”. Afegeix: “El moviment sobiranista va elaborar un decàleg que es va distribuir a través dels Comitès de Defensa de la República per iniciar la gent en els principis fonamentals de la no-violència”.

3. PACIFISTA CONVENÇUT. Puigdemont ha citat a Martin Luther King. “Soc un admirador de la lluita de M.L. King. Vull fer de la democràcia la meva lluita, però sense utilitzar mai una arma, sense imposar mai res per la força a ningú (…) Soc contrari a qualsevol mena de violència. Rebutjo el terrorisme. Soc un pacifista profundament convençut, encara que això retardi el reconeixement que hi ha una reivindicació independentista a Catalunya”.

4. FRANQUISME INSTITUCIONAL I POLÍTIC. Aquest autèntic Carles Puigdemont no te res a veure amb la imatge distorsionada, bruta i insultant que s’intenta oferir des de l’Espanya més fosca i retrògrada. L’Espanya institucional del “atado y bien atado”  franquista, del cuatrifachito (PSOE, PP, CS, VOX), del terrorisme d’estat dels GAL, de la guerra bruta, de la caverna mediàtica d’allà i d’aquí, de les clavegueres de l’estat, del “a por ellos”, del “Puta Cataluña”, de la repressió, del 155, de les porres policials contra les urnes, dels exiliats i presos polítics catalans.

Compartir esta entrada