Pedro Sánchez ha defensat els acusats del grup terrorista GAL

253

José Barrionuevo, ministre de Felipe González, condemnat per la seva vinculació amb els GAL

Pedro Sánchez va defensar en públic els acusats del  grup para militar GAL (Grupos Antiterroristas de Liberación) durant el mandat de Felipe González (PSOE). Així es recorda de manera oportuna  en un vídeo que circula per les xarxes socials i en una crònica ben documentada publicada a www.elnacional.cat.

1. PSOE I GAL. Un jove estudiant de Dret i actual president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, apareix a “Moros y cristianos”, un espai de Telecinco presentat per Xavier Sardà. El programa es va emetre el 1997, en plena polèmica per les accions terroristes dels GAL. Va ser la primera aparició televisiva de Pedro Sánchez. El dirigent socialista estava entre el públic. Sardà, periodista i showman activista a favor del PSOE, li va donar la paraula. Sánchez va defensar el seu posicionament amb passió militant.

2. SANCHEZ EN UN VÍDEO.   El vídeo deixa constància amb imatge i so com l’actual líder del PSOE defensa de manera molt clara els acusats els GAL, grups  que practicaven el terrorisme d’estat o guerra bruta entre 1983 i 1987, primers anys dels governs de Felipe Gonzalez.

3. SANCHEZ RECLAMA … ¡¡¡PRESUMCIÓ D’INNOCÈNCIA !!!  Referint-se a José Barrionuevo  (ministre d’Interior) i Rafael Vera (secretari d’Estat d’Interior), Pedro Sánchez va afirmar: “S’ha provocat alarma social perquè els posessin en presó preventiva i perquè cantessin el que ell (l’ex jutge Baltasar Garzón) volia”. Sánchez no dubta en qüestionar l’empresonament. I diu a un dels convidats del programa, Javier Nart: “Com a advocat hauria de respectar la presumpció d’innocència». Sànchez només carrega contra els policies Amedo i Domínguez, a qui acusa de filtrar informacions.

4. LA X DELS GAL. El president Carles Puigdemont ha interpel·lat a Pedro Sánchez en aquest obscur afer. Li ha dit que “el Govern de Catalunya mai ha tingut al senyor X d’una banda armada com els GAL”. Sempre s’ha parlat als mitjans polítics i de comunicació d’aquest misteriós  “Sr X” que podria ser el màxim dirigent de la trama dels GAL.

 

 

Compartir esta entrada