Moral de remuntada de JuntsxCatalunya malgrat la repressió

251

Moral de remuntada de Junts per Catalunya (JuntsxCAT) malgrat la repressió. La remuntada política, ¿efecte Puigdemont?, es nota a finals de la campanya electoral com ha passat aquest darrer diumenge a Sant Cugat del Vallés amb intervencions dels presidents Carles Puigdemont i Quim Torra, Quim Forn, Elsa Artadi, Jordi Turull, Josep Rull, Carmela Fortuny (alcaldessa de Sant Cugat). 

1. EXILIATS I PRESOS SENSE ODI. Carles Puigdemont, present a Sant Cugat des de Waterloo, destaca que els exiliats, presos i perseguits polítics catalans no expressen odi, ni menyspreu ni ressentiment cap els seus repressors i carcellers. Tot un exemple d’ètica política.

2. “PERSISTIM. GUANYAREM”. Puigdemont i JuntsxCAT tenen la convicció de la seva remuntada política i electoral malgrat la repressió institucional, judicial, policial i mediàtica del règim espanyol. Ho sintetitzen: “Persistim, guanyarem”. “Tenyirem de groc Catalunya, groc de llibertat i solidaritat”.

3. CATALUNYA SERA EUROPEA O NO SERA. Puigdemont explica: “Catalunya serà europea o no serà. Catalunya està a l’avantguarda de la renovació democràtica europea. Europa es un espai de democràcia i llibertat. La pàtria compartida de llibertat i democràcia es Europa… a diferència de l’estat espanyol on hi ha exiliats i presos polítics sense estar condemnats. Això demostra la degradació democràtica espanyola”.

4. EUROPA SERA CATALANA O NO SERA. Puigdemont també explica: “Europa serà catalana o no serà. Europa veu i admira Catalunya com un poble digne i que protegeix les urnes. Catalunya té un lideratge moral”. Afegeix que Toni Comin, Clara Ponsati i ell mateix, que viuen lliures a Europa, entraran al Parlament europeu sense ser vigilats per la policia ni ser emmanillats. Per això insta a obtenir milers i milers de vots per tal que els tres siguin eurodiputats.

5. ENS ACUSEN DE CRIMINALS!!!. Torra recorda: “Cada dia ens amenacen. El Tribunal Constitucional, el Tribunal Suprem, el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya, el Tribunal de Comptes, la fiscalia, la caverna mediàtica ho fan cada dia. Continua la repressió. Ens acusen d’organització criminal. Ens volen silenciar. Però la nostra força són els vots i les urnes.

6. MERITXELL BATET I MANUEL CRUZ SON DEL 155. Torra afegeix: “El PSOE proposa ara una solució. Dos catalans com presidents del Congrés i del Senat. Un d’ells es favorable a Tabarnia. Son dos polítics que varen aprovar el 155 i que encara no han demanat perdó. Veurem si deixen que els diputats i els senadors s’expressin en català. I els hi hem de dir que el que realment ens importa no és qui presideix el Congrés i el Senat. El que ens importa es tenir un president de la República catalana”.

7.TORRA REVELA LES SEVES CONVERSES AMB FELIPE VI. Torra revela el contingut de les seves converses amb Felipe VI en les seves trobades protocol·làries i ocasionals. Confessa: “Ens trobem. Ens diem, hola que tal. Passa el temps de la trobada sense dir-nos res. I a l’acomiadar-nos ens diem: Adéu siau”. 

8. EUROPA I ALCALDIES, UN MATEIX OBJECTIU. Elsa Artadi, número dos de la candidatura de Quim Forn per a l’alcaldia de Barcelona, i Carmela Fortuny, candidata a renovar l’alcaldia de Sant Cugat, argumenten que el proper dia 26 s’ha de decidir si a les urnes hi ha mes vots dels que són favorables a la democràcia i a la llibertat o dels que son partidaris de la repressió. Artadi i la Carmena, com és coneguda, volen que els pobles i les ciutats de Catalunya, com Barcelona i Sant Cugat, siguin les ciutats dels drets i de les llibertats de les persones i dels pobles. Insisteixen en que les paperetes de JuntsxCAT per votar a Puigdemont, Comin i Ponsati per a Europa i les paperetes per escollir alcaldes tenen el mateix objectiu, volen la mateixa victòria de la democràcia i de les llibertats. 

9. FORN, UNIC ALCALDE EUROPEU QUE SERÀ PRES POLÍTIC. I una critica dura a Ada Colau, l’encara alcaldessa de Barcelona. Artadi  afirma: “Colau sempre ha posat obstacles  a la sobirania catalana  i a posar les urnes pel referèndum. Ella sosté que Madrid és la nostra capital. No. Madrid es la capital dels presos polític. La nostra capital és Barcelona, que és la capital de Catalunya. Hem de guanyar Barcelona amb vots. Per tot això hem de guanyar a les urnes. I Quim Forn serà l’únic demòcrata alcalde d’una ciutat europea que serà pres polític”.

 

Compartir esta entrada