Setmana Santa de Jesús, Marchena, exiliats i presos polítics

263

Els episodis de Setmana Santa fan pensar en els innocents perseguits, des de Jesús de Natzaret als exiliats i presos polítics catalans. El Tribunal Suprem espanyol, presidit pel jutge Manuel Marchena, ¿hagués condemnat a l’innocent i acusat Jesús de Natzaret? ¿condemnarà als innocents i acusats catalans?. Val la pena seguir el fil dels textos de l’Evangeli per il·luminar la realitat espanyola i catalana del segle XXI.

1. COMPLOT. Jutge Manuel Marchena, ¿està d’acord amb el complot conjunt de la cohort romana i dels guardes de la cúpula jueva que varen detenir a Jesús?

2. GUERRA BRUTA. ¿Considera acceptable la guerra bruta i el consell de Caifàs (gran sacerdot aliat amb l’ocupació romana) referint-se a Jesús: “Convé que un sol home mori pel poble”?.

3. JESÚS CRIMINAL. ¿Comparteix el plantejament dels acusadors que presentaren el pacificador Jesús com un criminal perillós a Ponç Pilat (governador i representant de Roma)?.

4. VERITAT. ¿Que pensa de la pregunta que Pilat va formular a Jesús: “¿Que és la veritat”? ¿Que es la veritat? ¿Els vídeos filmats vistos a tot el món o el que diuen els guàrdies civils transformats en testimonis de la fiscalia, l’advocat de l’estat governat pel PSOE i l’ultra VOX?

5. TORTURES. ¿Hagués actuat vostè com Pilat que feu torturar i crucificar a l’innocent i condemnat Jesús i lliurar-lo a la massa malgrat no haver-hi trobat res per inculpar-lo?

6. MALA CONSCIÈNCIA. ¿Tindria vostè molta por i mala consciència com tingué Pilat per no haver-se resistit a la repressió romana, la pressió del Sanedrí i les mentides dels acusadors?

7. GOVERNADOR COVARD. ¿S’hagués rentat les mans com el covard governador Pilat davant els falsos testimonis contra Jesús?

8. PRESÓ I EXILI. ¿Hauria mantingut a Jesús en presó preventiva i l’hauria prohibit tornar de l’exili malgrat no haver estat sentenciat?

 9. JESÚS BLASFEM. Vostè que fa jurar o prometre als testimonis ¿s’hauria fet l’indignat com Caifàs quan va dir que Jesús havia blasfemat?.

10. NO JUDIQUEU. ¿Tenen  en compte el Tribunal Suprem i vostè com jutge aquelles punyents paraules de Jesús: “No judiqueu, i no sereu judicats. Perquè tal com judiqueu sereu judicats, i tal com mesureu sereu mesurats”?.

11. LLEIS HIPÒCRITES. ¿Com interpreta les paraules contundents de l’innocent i condemnat Jesús: “Ai de vosaltres mestres de la llei i fariseus hipòcrites, que purifiqueu per fora copes i plats i per dintre els teniu plens de rapacitat i cobdícia. Ai de vosaltres, mestres de la llei i fariseus hipòcrites que sou com sepulcres emblanquinats: de fora semblen bonics, però per dintre son plens de morts i de tots mena d’impuresa”?

12. FALSOS TESTIMONIS. ¿Que opina de l’escena de falsos testimonis en que Pilat diu a Jesús: “¿No sents quants testimonis presenten contra tu? Però Jesús no li va respondre sobre cap acusació”? ¿Penseu que potser Jesús tenia consciència de que la sentència condemnatòria i injusta  contra ell ja estava escrita en ple judici per salvar la unitat de l’imperi romà i l’ocupació d’altres pobles?

 

Compartir esta entrada