Denuncia ètica sobre la colonització repressora espanyola d’ahir i d’avui

281

El rei Felipe VI i el Papa Francesc tenen unes postures molt diferents davant el plantejament del president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador, per tal que es demani perdó pels crims de la conquesta colonitzadora espanyola a Amèrica.

1. El Papa Francesc, quan era cardenal Jorge Bergoglio, ja va denunciar els abusos dels conqueridors espanyols. Així consta en el llibre/entrevista amb Abraham Shorka titulat “Sobre el cielo y la tierra”. Alhora va destacar la tasca humanitzadora de l’Església gràcies a personatges com fray Bartolomé de las Casas.

2. Bergoglio, ja com Papa Francesc, ha demanat perdó pels crims dels conqueridors espanyols, segons cita textual.. Ho feu el 9 de juliol del 2015 a Bolívia en una trobada amb moviments populars al que va assistir el president Evo Morales.

3. Els esdeveniments s’han d’analitzar segons el paràmetres de cada època. Ara be, la barbàrie nazi, per exemple, continuarà sent barbàrie criminal i inhumana dintre de cinc segles. En tot cas, en l’època colonitzadora, fray Bartolomé de las Casas, considerat “pare, protector i defensor dels indis”, es l’autor, a l’any 1552, del significatiu llibre “Breve relación de la destrucción de las Indias”.

4. Que passa al règim espanyol? Felipe VI -el lamentable discurs contra el sobiranisme democràtic i pacífic català- calla davant la petició del president mexicà.

5. Els partits espanyols adopten la mateixa postura de silenci i menyspreu cap el president López Obrador. Tots els partits del 155 repressiu i els seus líders callen: PP, C’s, Vox, PsoePsc. Casado, Rivera, Pedro Sánchez, Meritxell Batet, Miquel Iceta,  José Borrell…

6. Les institucions i els partits espanyols afirmen que la conquesta colonitzadora va ser modèlica. Però el fet que l’espanyolisme no condemni els greus i inhumans abusos d’ahir contra els drets humans significa que justifiquen la repressió d’ara contra els drets i les llibertats de les persones i dels pobles.

7. Penúltima consideració. Cap poble alliberat d’Espanya (tinguin aquests pobles un règim revolucionari, contrarevolucionari o democràtic) ha tornat a dependre d’Espanya ni vol tornar-hi tan si Espanya té una dictadura, una monarquia o una república. 

8. Última consideració. L’impresentable Josep Borrell. Un personatge que es va comprometre a mantenir la política de José Barrionuevo i Rafael Vera, condemnats pel terrorisme d’estat del Gal. Un personatge que diu que els colonitzadors britànics només varen matar quatre indis. Un personatge que anima a desinfectar Catalunya dels sobiranistes democràtics i pacífics catalans. Un personatge que s’emprenya en una bona entrevista realitzada per un periodista europeu, documentat i independent. L’impresentable Borrell  demana el vot per a…. Meritxell Batet… i ella no se’n desmarca!!!

 

Compartir esta entrada