Unionistes com el periodista Foix volen manipular a Campuzano

285

Carles Campuzano no figurarà a la candidatura de JxCat al Congreso de Diputados i ha de tenir en compte que l’unionisme vol manipular-lo amb expressions terribles com la formulada pel periodista Lluís Foix.

1. Campuzano escriu aquest tuït: “El Consell Nacional del Partit Demòcrata (PDeCAT) ha tancat les candidatures al Congreso de Diputados. No hi soc. En qualsevol cas, gràcies a tanta gent per tanta confiança durant tants anys. Des la satisfacció per la feina feta i la consciència ben tranquil·la, seguirem al servei de la causa de Catalunya”.

2. Foix comenta en un tuït: “Carles, no has perdut; has treballat amb racionalitat i responsabilitat. Al poble diem que ‘de fora vingueren i de casa ens tragueren’. Molta sort”.

3. L’expressió que Foix es fa seva, “De fora vingueren i de casa ens tragueren”, pot ser pronunciada per qualsevol ultradretà de VOX. ¿Qui son els de fora? ¿Qui son els de casa? Es una idea prepotent, excloent, classista, discriminatòria, no inclusiva. La frase és pronunciada pels que es consideren amos legítims d’un lloc o d’un espai i en son foragitats per gent considerada adventicia i que te menys drets.

4. Foix i similars podrien, al contrari, elogiar el fet que Campuzano no figuri en una candidatura tenint en compte que ocupa càrrecs públics des de fa 32 anys! ¿No es donen lliçons ètiques quan diuen que la renovació es bona i que estar tant temps en càrrecs públics es nefast per la democràcia? Però els hi pot mes l’obsessió per atacar el projecte de JxCat de Carles Puigdemont i Quim Torra. Mes aviat haurien de demanar, per exemple, a Miquel Iceta (PSOE) que doni pas a nova gent en càrrecs públics perquè també porta 32 anys ben agafat a la cadira.  

5. Unes paraules finals dirigides a Carles Campuzano. Cordialment, moltes gràcies. Portes 32 anys en càrrecs polítics com Miquel Iceta. La renovació es saludable encara que sigui dolorosa. No facis com Iceta agafat a la cadira durant 32 anys. No facis com Josep Antoni Duran Lleida que tant l’has patit. No facis cas dels elogis unionistes. Volen manipular-te en contra del sobiranisme democràtic i pacífic català.

Compartir esta entrada