La presidenta Borràs no assisteix a un acte de la Guardia Civil a la que titlla de “policia patriòtica”

457

La presidenta del Parlament,  Laura Borràs (Junts), ha declinat assistir a un acte de la Guardia Civil, al que havia estat convidada per Teresa Cunillera (PSOE), delegada del Gobierno de España a Catalunya. Borràs és autora, entre altres llibres, de “Filla de l’1 d’octubre. Relat personal de tres anys de compromís polític”.

 

La carta de Borràs a Cunillera segueix a continuació. Es un text digne, elegant, ferm, raonable, profundament democràtic.

“Senyora, he rebut la invitació per assistir  a l’acte de presa de possessió del Coronel  Il·lm. Sr. Pedro Antonio Pizarro de Medina com a cap de la Comandància de la Guardia Civil a Barcelona. Escric  la  present  carta  per  a  fer-los avinent que no hi assistiré.

Com a presidenta del Parlament, que és seu de la sobirania del poble de Catalunya, em dec a les aspiracions legítimes de la ciutadania del país que defensa el seu dret a decidir el seu futur polític. Les imatges de la violenta actuació dels agents del cos de la Guardia Civil durant l’1 d’octubre de 2017 no es  poden esborrar de la nostra  memòria col·lectiva.

Així  mateix,  soc  ben  coneixedora  de  les  pràctiques  que  aquest  cos,  actuant  com  a “policía patriótica”, ha dut a terme per perseguir la dissidència política, com en són un clar exemple casos com el de de Tamara Carrasco o els nou CDRs detinguts en el marc de  l’Operació  Judes,  tots  ells  ciutadans  d’aquest  país  i  víctimes  d’aquesta  persecució  política  revestida d’actuació policial.

S’escau,  a  més,  que  el  mateix  dia  10  té  lloc,  a  Tremp,  el  lliurament  del  53è   Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. I, per tant, hi assistiré pel bé de continuar donant suport, com he fet sempre, a la llengua i cultura catalanes.

 Per tot això, declino la vostra invitació i, alhora, us transmeto el desig que l’actuació d’aquest  cos assoleixi els  estàndards  democràtics  que  s’esperen  d’una  força  de  seguretat d’un estat membre de la Unió Europea.

 Atentament, Laura Borràs. Palau  del Parlament, 9 de juny de 2021″

Compartir esta entrada