Casa del Rei i president Torra elogien l’Eslovènia independent malgrat la caverna

247

La Casa del Rei va premiar el 2002 el primer president de l’Eslovènia independent

La Casa del Rei i Quim Torra elogien l’Eslovènia independent, malgrat la caverna política i mediàtica, inclosos els espanyols La Vanguardia i El Periódico, servils amb la monarquia i que volen destruir el president de Catalunya.

1. VIA ESLOVENA PACÍFICA. El ministeri d’Exteriors i la Casa del Rei espanyola concediren al primer president de l’Eslovènia independent, Milan Kukan, el 2002 el collar del Reial Orde d’Isabel la Catòlica. La condecoració premia “la lleialtat provada i els mèrits concrets a favor de la prosperitat d’aquells territoris”. El rei Juan Carlos, monarca imposat pel dictador Francisco Franco, va lliurar el guardó a Kukan en una visita que va fer a Eslovènia el juliol d’aquell any. Kukan va deixar clar  que «la via eslovena per exercir el dret a l’autodeterminació va ser pacífica».

2. CONTRADICCIONS DE LA VANGUARDIA. La monàrquica La Vanguardia, però, s’oblida amb mala intenció de la postura de la Casa del Rei per intentar destruir al president Torra quan es refereix a la via eslovena. El llavors director del diari de la família dels Godó, Juan Tapia, defensava la via eslovena (28 juny 1991). Escribia: “El president eslovè, Milan Kukan, ha declarat a ‘La Vangaurdia’ que Eslovènia no pot formar part d’una laxa confederació amb països que els hi envien tancs (…) Els pobles tenen dret a no acceptar unes estructures estatals que només la dictadura mantenia. A Iugoslàvia, Occident ha d’escollir entre la democràcia i la unitat. I no es segur que optar per la unitat ajudi a l’estabilitat. Com diu el ‘Financial Times, pot ser tot el contrari”. Avui “La Vanguardia” opta per la unitat, no per la democràcia.

3. HIPOCRESIA DEL PSOE. Els partits del cuatrifachito (PSOE, PP, CS, VOX) accepten el guardó de la Casa del Rei al primer president de l’Eslovènia independent però volen liquidar als presidents Quim Torra i Carles Puigdemont que tenen Eslovènia com un referent. La hipocresia és màxima en el cas del PSOE. Pedro Sánchez va aprofitar una trobada del Consell d’Europa a Brussel·les (12 desembre 2018) per tenir una llarga conversa amb el primer ministre eslovè, Marjan Sarec. També l’inefable José Borrell, com ministre d’Exteriors, va visitar Eslovènia el passat abril. Va reunir-se amb el seu homònim Miroslav Cerar per parlar sobre el “bon moment de les relacions bilaterals” entre ambdós estats. Ni la Casa del Rei, ni Sánchez, ni Borrell ni el cuatrifachi

Compartir esta entrada