Pedro Sánchez i Eva Granados (PSOE) violen la Constitució contra Catalunya

232

Els monàrquics Pedro Sánchez i Eva Granados violen la Constitució contra Catalunya i els seus drets nacionals. Com PP, Cs, Vox i amplis sectors socialistes. Els “constitucionalistes” interpreten de  manera restrictiva i sectària el text constitucional.

1. CATALUNYA NO ÉS UN SIMPLE TERRITORI. El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, principal responsable de que ho sigui en funcions, diu de la Diada Nacional de Catalunya: “Es un día especialmente importante para un territorio de nuestro país, que estimamos, respetamos y reconocemos como es Cataluña». No, Catalunya no és un simple “territori”. No és un territori on “només maten quatre indis” com diria el desacreditat José Borrell que també planteja “desinfectar” els catalans.

2. CATALUNYA ÉS UNA NACIÓ SEGONS LA CONSTITUCIÓ. La Constitució (article 2) parla de “nacionalidades y regiones”. Ningú pot dubtar honradament que, per moltes i sòlides raons, Catalunya és, com a mínim, una “nacionalidad”, un poble, una nació, un subjecte polític nacional. La primera accepció del diccionari de la Real Academia Española diu: “Nacionalidad. Condición y caràcter peculiar de los pueblos y habitantes de una nación”.

3.EL TC NO VA RECÒRRER EL CARÀCTER NACIONAL DE CATALUNYA. Sánchez, Granados i els auto considerats bons ciutadans “constitucionalistes” ignoren o volen ignorar que la primera llei aprovada pel Parlament de Catalunya (1/1980, de 12 de juny) declara la “Diada de l’Onze de Setembre Festa Nacional de Catalunya”. En un text breu,  el terme “nacional” surt cinc vegades i el terme “nació” surt dues vegades. Aquesta llei, que és vigent, no fou recorreguda pel Tribunal Constitucional, que llavors era prestigiós.

4. EVA GRANADOS MENYSPREA ELS CATALANS. Eva Granados, portaveu del PSOE al Parlament, es despenja amb unes declaracions que violen la Constitució i atempten contra Catalunya. Assegura, tancant la porta al diàleg, que “el PSOE mai permetrà un referèndum a Catalunya perquè la ciutadania no ha de dirimir una qüestió tan important com l’autodeterminació”. Granados menysprea els catalans. Només ella te capacitat de discerniment.

5. EL REFERÈNDUM ÉS CONSTITUCIONAL MALGRAT ELS FRACASSATS FEDERALS BORBÒNICS. Els fracassats federals com Miquel Iceta i José Zaragoza, el Zaragozin del règim borbònic, es trenquen les mans de tant aplaudir. Sánchez, Granados, Iceta, Zaragozin i companyia no respecten el text i l’esperit de article 92.1 de la Constitució. De manera sectària, dogmàtica, restrictiva, antidemocràtica es neguen a aplicar-lo. L’article 92.1 estableix: “Las decisions políticas de especial trascendencia podran ser sometidas a referèndum consultivo de todos los ciudados”. I l’exercici dels drets i les llibertats de les persones i dels pobles són qüestions de “especial trascendencia”.

Compartir esta entrada