Missa per una Catalunya democràtica, lliure, solidària, pacífica, sobirana

213

Agnòstics, maçons, laïcistes, lliurepensadors, religiosos, creients… tots som convocats, auto convocats, a la Diada Nacional de Catalunya. Ningú és exclòs. Només els feixistes són exclosos.

 

1. SANTA MARIA DEL MAREls catalans catòlics i simpatitzants poden participar a la missa que,  en continuïtat a una tradició més que centenària, es celebra l’Onze de Setembre a les 10 del matí a la basílica de Santa Maria del Mar, a escassos metres del Fossar de les Moreres. Missa en record, sufragi i acció de gràcies pels defensors de les llibertats catalanes,  per tots els patriotes que han lliurat la seva vida al servei de Catalunya. Per una Catalunya democràtica, lliure, solidaria, justa, pacifica, sobirana, independent. Organitza la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, entitat creada el 1899 pel bisbe Josep Torras i Bages.

2. COMPROMÍS CRISTIÀ. Els cristians responsables es plantegen diverses preguntes. ¿De quina manera el procés sobiranista interpel.la l’Església catalana? ¿Com ens interpel·la també el magisteri i la doctrina social de l’Església? ¿Quina aportació pot fer-se des de la fe i el compromís cristià a la situació que viu Catalunya on hi ha exiliats, presos i  perseguits polítics catalans que son maltractats com perillosos criminals violents per part del règim espanyol?

3. LA INDEPENDÈNCIA NO ÉS PECAT. El pare Josep Miquel Bausset oficiarà la missa i podrà apuntar alguna resposta a aquests interrogants. Ell és monjo de Montserrat i consiliari de la Lliga Espiritual. Bausset ha escrit a “Regió 7” un article en defensa dels drets i les llibertats de les persones i dels pobles, inclòs el dret d’autodeterminació, i en contra d’aquells bisbes que sustenten que “la unidad de España es un bien moral”.  Si això fos veritat resultaria, segons  Bausset,  que la independència dels països llatinoamericans respecte d’Espanya realitzada fa dos segles aniria contra aquest suposat “bien moral”. Per tant, afegeix Bausset, els bisbes llatinoamericans amb els seus documents lloant i agraint a Déu la independència dels seus països estarien actuant contra aquell “bien moral”. Bausset conclou: “És evident que la unitat d’Espanya no és un be moral, ni tampoc és un pecat la independència d’Argentina, Colòmbia, Veneçuela, Xile, Equador, El Salvador, Cuba, Nicaragua, Guatemala, Mèxic, Costa Rica, Hondures, Panamà, República Dominicana, Uruguai, Paraguai o el Perú”.

4. PLEGÀRIA PER LA PÀTRIA. També Bergoglio / Papa Francesc es manifesta sempre favorable a la independència de la República Argentina i dels països llatinoamericans respecte a Espanya. Amb la “Pregària per la Pàtria” conclou el llibre “El Papa Francisco. Conversaciones con Jorge Bergoglio” amb data de Pasqua del 2002… Tothom pot pregar per la seva pàtria. Argentins, colombians, cubans, peruans, espanyols, catalans…

«Jesucrist, Senyor de la història, et necessitem.
Ens sentim ferits i afeixugats.
Necessitem el teu alleujament i la teva fortalesa.
Volem ser una nació.
Una nació la identitat de la qual sigui la passió per la veritat
i el compromís pel bé comú.
Dona’ns la valentia de la llibertat dels fills de Déu,
per estimar a tothom, sense excloure ningú,
privilegiant als pobres i perdonant als qui ens ofenen,
rebutjant l’odi i construint la pau.
Concediu-nos la saviesa del diàleg
i l’alegria de l’esperança que no defrauda.
Tu ens convoques. Aquí estem Senyor,
a prop de Maria,
que, des de Luján, ens diu:
Argentina! Canta i camina!
Jesucrist. Senyor de la història, et necessitem.
Amén».

 

 

 

Compartir esta entrada