Montilla també parla d’un Tribunal Constitucional desacreditat i deslegitimitat

345

La sentencia del Tribunal Constitucional contra l’Estatut d’autonomia de Catalunya (juny 2010) es interpretat “com un veritable cop d’estat”, segons el president Carles Puigdemont (JxCAT). Fins i tot el president José Montilla (PSOE), va ser molt dur amb el TC en un discurs institucional (28 juny 2010). Cal tenir-ho en compte ara i aquí.

Montilla insistia en el seu discurs sobre el TC…. 

1. “Un Tribunal Constitucional que, com hem dit de forma reiterada, està lamentablement desacreditat i moralment deslegitimat per dictar aquesta sentència”.

2. “El Tribunal Constitucional ha comès una gran irresponsabilitat. No ha fet honor a la seva alta missió i ha escrit una de les més tristes pàgines de la seva història política i jurídica al llarg d’aquests anys”.

3. “El Tribunal ha estat més obsessionat en dictar sentència que en fer Justícia i vetllar pel compliment del pacte constitucional. Serà recordat com el tribunal amb menys visió d’Estat que mai ha tingut la democràcia espanyola. Ha fet un mal servei a Catalunya, a Espanya i a l’esperit inclusiu de la Constitució del 78 que ningú pot segrestar”.

4. “Ens hem sentit maltractats en aquest procés però, ara, en cap cas ens sentim vençuts. Tot el contrari. No hi ha tribunal que pugui jutjar els nostres sentiments ni la nostra voluntat. Som una nació. No renunciarem a la satisfacció plena de les aspiracions d’autogovern contingudes en l’Estatut que vàrem votar”.

5. “Les institucions catalanes i el poble de Catalunya han de poder expressar, serenament, la voluntat de no renunciar a cap de les seves aspiracions i exigir el respecte a la nostra dignitat com a país”.

6. “Insisteixo: som davant d’una sentència que és responsabilitat exclusiva d’un tribunal”. 

 

Compartir esta entrada