La puta respectable de Jesús i Sartre no és Inés Arrimadas

480

Jesús de Natzaret elogia més d’una vegada a les putes. Jean Paul Sartre escriu  “La puta respectuosa”. Però ambdós són molts crítics amb personatges com Inés Arrimadas.

1. PUTA, PUTADA, MURRI. Un tuït de l’humorista Toni Albà sobre Ines Arrimadas, sense mencionar la paraula “puta”,  és polèmic. Puta o prostitut o prostituta és una “persona que és dedica a la prostitució”. Es a dir, aquella “pràctica d’avenir-se, de forma habitual i professional, a mantenir relacions sexuals amb finalitats de lucre”. Puta també té l’accepció de “murri” i putada d’“acció deslleial”. Altres accepcions de murri o múrria són “taciturn” i “que té mala intenció, que és hàbil en la dolenteria”.

2. LES PUTES ABANS QUE ELS NOTABLES. Arrimadas i els seus, com a notables del poble, haurien d’estar satisfets si es senten al·ludits i si tenen esperit cristià. Jesús de Natzaret acull a les putes. Jesús va dir als “grans sacerdots i notables del poble” (Mateu 21, 31-32): “En veritat us dic que els publicans i les prostitutes us passen al davant en el camí cap al Regne de Déu. Perquè vingué Joan per encaminar-vos a fer el que es just, i no el vau creure; en canvi, els publicans i les prostitutes sí que el van creure. Però vosaltres, ni després de veure això, no us heu penedit ni heu cregut”.

3. LA PUTA RESPECTUOSA. També Jean-Paul Sartre escriu sobre una prostituta en una obra teatral. A “La puta respectuosa” explica que una prostituta és testimoni d’un assassinat comés per blancs, entre els quals hi ha un senador, que la forcen a testificar contra un negre innocent. L’obra és senzilla, la situació es dramàtica i complexa. Sartre mostra que el més meravellós del ser humà es la seva llibertat per decidir i que, és vulgui o no, estem condemnats a ser lliures. I queda clar que la puta té mes valor moral que el senador que l’assetja i la pressiona per qüestió d’estat.

4. ARRIMADAS HAURIA DE LLEGIR L’EVANGELI, I NO JOSÉ ANTONIO. Arrimadas i els seus farien be de llegir Sartre i els Evangelis enlloc de llegir els discursos del feixista José Antonio i del dictador Francisco Franco. Als Evangelis es descriuen escenes similars a l’elogi de Jesús a les putes quan els compara amb els notables del poble. Arrimadas i els seus, per sentit ètic i humà, haurien de ser respectuosos amb els presos polítics catalans i no menysprear-los. Jesús “beneeix” als que visiten als presos i “maleeix” als que no ho fan (Mateu 25, 37-44)

5. AFIRMACIONS TERRORIFIQUES CONTRA ELS DISCAPACITATS. Ines Arrimadas i els seus han d’avergonyir-se de Ciudadanos (no Ciudadanas) perquè entre els seus fundadors més significatius hi ha l’ultra espanyol  Arcadi Espada. Aquest impresentable individu vomita impunement insults contra les persones amb síndrome de Down als que qualifica de “fills tontos i pitjors” i diu, entre altres terrorífiques afirmacions, que els pares que crien nens amb discapacitat “són uns irresponsables”.

 

Compartir esta entrada