Dues opcions electorals del catalans: sobiranisme o repressiu 155

258

Els catalans tenen dues grans opcions en les properes eleccions: sobiranisme o repressiu 155.

1.El sobiranisme democràtic i pacífic català  és el comú denominador de les JxCat, ERC, CUP i altres entitats polítiques i cíviques. La dispersió i una hipotètica divisió d’aquestes forces republicanes és l’objectiu de les forces espanyoles servils amb la monarquia imposada pel dictador Franco. L’eurodiputat Ramon Tremosa comenta les darreres enquestes: “A les províncies de Tarragona i Lleida, una coalició entre ERC i JxCat permetria obtenir un 3r diputat a cadascuna, restant-los al Tripartit155. La seva majoria absoluta pot ballar per aquests dos diputats”. El penalista Joan Queralt, home assenyat i sòlid tertulià, ratifica: “Cal anar molt en compte: no perdre ni un vot. Ens juguem més que molt”.

 2. Contra el sobiranisme que vol urnes hi ha els partits monàrquics partidaris de l’article 155 de la Constitució espanyola que donaren suport a la repressió policial contra la ciutadania que cometia el crim d’anar als col·legis electorals. Els partits del 155 són PP, C’s, Vox, PSOEPSC. També el socialisme espanyol va impulsar amb l’ultradreta espanyola la primera aplicació del 155. Ara, però, socialistes com Miquel Iceta i José Zaragoza amaguen que ells han estat promotors del destructor 155.

3. Els partidaris del 155 no volen guanyar a Catalunya. Els partidaris del 155 volen destruir Catalunya i les seves institucions. Volen destruir les seves entitats  polítiques, econòmiques, socials, culturals, lingüístiques.

Compartir esta entrada