Dinar groc solidari en l’adéu a mn Dalmau (1926-2018)

264

Les cendres de mossèn Josep Dalmau (1926-2018), seguint la seva voluntat, seran dipositades a l’ermita del Santuari Ecològic de Gallifa al matí del 20 d’octubre coincidint amb el 92è aniversari del seu naixement.

1. Mossèn Dalmau va morir el passat 5 de setembre. Dos dies després es va celebrar el funeral eclesial presidit pel bisbe Romà Casanova. Creients i agnòstics el consideren un cristià revolucionari, un polític compromès i un ecologista radical. Alguns sectors no comprenen que una de les obres més significatives d’un personatge d’aquestes característiques sigui la creació del Santuari de l’Ecologia.

2. Josep Dalmau va escriure: “Des de l’any 1986 que vàrem inaugurar aquest santuari  han estat milers de persones de totes les edats que l’han gaudit, vinguts de molts pobles i ciutats del nostre país. Han contemplat els paisatges que omplen els ulls curiosos de tots els presents i que poden respirar aires purs de de la talaia del Santuari de la Mare de déu de l’Ecologia. I tot això sobre d’un turó que sembla sorgir del fons de la vall de Gallifa, com una nau que navega per l’ample mar de les carenes de boscos del voltant, amb la quilla aixecada de 25 metres de penya-segats desafiant el futur. Les vistes són allò primer que s’encanten els visitants. Són una meravella”.

3. L’aplec del 20 d’octubre té un caràcter ecològic, festiu, patriòtic i transcendent. Ramon Maria Nogués  (escolapi i biòleg) parlarà sobre la transcendència. Arcadi Oliveres (economista i activista social) tractarà sobre la persona del rector de Gallifa. Actuarà la «Coral Poble que canta» i el quartet musical «Amics de Mn. Dalmau». És cantaran «Els Goigs de la Mare de Déu de l’Ecologia».

4. La diada acabarà amb un Dinar Groc Solidari, com feia temps volia organitzar mossèn Dalmau, per recolzar els polítics i ciutadans catalans perseguits, empresonats i exiliats. Els beneficis de la trobada aniran destinats a la caixa de la solidaritat.

Compartir esta entrada