Fatxes i feixistes a Ripoll?. Fatxes i feixistes a Espanya

230

Fatxa: Feixista” (Diccionari de la llengua catalana). La Real Academia Española (RAE) defineix  “facho(a)” como un adjectiu despectiu que s’utilitza per parlar de la gent que és feixista o que dona suport a “una ideologia política reaccionaria”. El feixisme s’amaga històricament i també ara sota diverses disfresses com la de “progre”, “demòcrata”, “liberal”…

-Feixisme és el GAL, organització criminal impulsada pel Govern de l’estat

-Feixisme és la repressió del 155

-Feixisme és el “a por ellos”

-Feixisme és el Catalangate

-Feixisme es la policia patriòtica

-Feixisme son les clavegueres de l’estat

-Feixisme és violar la presumpció d’innocència

-Feixisme és dinamitar la divisió democràtica dels poders executiu, legislatiu i judicial

-Feixisme és el règim amb adn franquista

-Feixisme és trencar urnes per tal que el poble no pugui votar i decidir el seu futur

-Feixisme es agredir als votants pacífics

-Feixisme es no respectar els drets humans

-Feixisme és no acceptar el dret d’autodeterminació

-Feixisme es no respectar els drets i les llibertats de les persones i dels pobles

-Feixisme és imposar el castellà i prohibir el català al Congrés i al Senat

-Feixisme es causar morts i ferits entre els immigrants a la frontera entre els règims marroquí i espanyol…. Aviat farà un any de la massacre de Melilla. El franciscà Santiago Agrelo, arquebisbe de Tànger, va alçar la seu veu solidària i profètica. Va dir, entre altres coses: “Yo no puedo decir que los responsables de esas muertes son los Gobiernos de España y Marruecos; yo no puedo decir que los Gobiernos de España y Marruecos tienen las manos manchadas de sangre; yo no puedo decir que los Gobiernos de España y Marruecos llenan de víctimas un frío, cruel, prolongado e inicuo corredor de la muerte. No lo puedo decir, pero lo puedo pensar, y es lo que pienso”.

-Feixisme és el periodisme, a més ben subvencionat, que avala i justifica aquest feixisme

Comparteix aquesta entrada