L’espanyol Iceta defensa l’esport espanyol i ignora les accions a favor del català

385

PUNT.- Miquel Iceta, ministre espanyol de Cultura i Esport però sense professió ni titulació acadèmica conegudes segons Wikipedia, està a favor de l’esport espanyol i diu que es un gran dia per a Barcelona que la Vuelta Ciclista a Espanya estigui present en aquesta ciutat de la comunitat autònoma catalana. Una clara politització espanyolista de l’esport per part d’Iceta que dona satisfacció a  PP, VOX, CS, PSOE i similars…

CONTRAPUNT.- Iceta, com ministre de Cultura espanyola, ignora olímpicament el decàleg de www.mantincelcatala.cat per mantenir el català sempre, a tot arreu i amb tothom davant l’ofensiva judicial, política i mediàtica contra el català a Catalunya. Aquest és el “Decàleg mantinc el català”.

1.- Conscienciar el màxim nombre de persones de mantenir el català sempre, a tot arreu i amb tothom en l’àmbit dels territoris de parla catalana: Iniciar les converses, tant orals com escrites, sempre en català. Mantenir les converses en català, sempre que l’altra persona o persones ens entenguin. Adreçar-se sempre en català als comerços, a les empreses, a les entitats i associacions i a l’Administració.

2.- Animar tothom a propagar aquest hàbit lingüístic, en especial a l’entorn particular de cadascú.

3.- Impulsar aquests hàbits lingüístics a l’educació per aconseguir que docents i alumnes mantinguin sempre el català.

4.- Exigir als polítics compromesos amb la defensa de la llengua que, com a referents lingüístics que són, mantinguin sempre el català, especialment a les conferències de premsa.

5.- Animar les associacions, entitats, empreses i treballadors que, de cara al públic, iniciïn les converses i les mantinguin en català sempre que sigui possible, també a les seves xarxes socials i mitjans de difusió.

6.- Entendre el català com una llengua d’integració i de benvinguda, i compartir-la amb els nouvinguts

7.- Pressionar els mitjans de comunicació públics perquè compleixin la seva funció de difondre la llengua catalana i perquè així serveixin d’exemple pel que fa a mantenir el català.

8.- Conèixer i defensar els nostres drets lingüístics: tenim dret que ens atenguin en llengua catalana, sense haver de canviar de llengua.

9.- Col·laborar, en la mesura que es pugui, amb organitzacions i entitats que treballin per reforçar aquest hàbit lingüístic.

10.- Entendre el fet de mantenir el català com un requisit indispensable per ajudar a millorar l’ús social de la nostra llengua.

Comparteix aquesta entrada