Temps de crisi, tambors de guerra, repressió, resistència… silenci de Déu

453

Temps de crisi. Pandèmia universal. Tambors de guerra. Règim espanyol: monarquia desacreditada, Govern bèl·lic, forta repressió del català i del sobiranisme.  Temps de resistència. Silenci de Déu. ¿Què fer?

2.- Continuaré creient fins i tot si tothom perd l’esperança.
Continuaré estimant, encara que d’altres destil·lin odi.
Continuaré construint, tot i que els altres destrueixin.
Continuaré parlant de pau, fins i tot enmig d’una guerra.
Continuaré il·luminant, fins i tot enmig de la foscor.
Continuaré sembrant, fins i tot si els altres trepitgen la collita.
Continuaré cridant, encara que els altres estan en silenci.

I atrauré somriures en rostres amb llàgrimes.
I portaré alleujament, quan vegi el dolor.
I oferiré motius d’alegria on només hi ha tristesa.
Convidaré a caminar el qui va decidir aturar-se.
I jo estendré els braços per a aquells que se senten esgotats.

3.- L’anterior compromís / pregària de l’Abbé Pierre (1912-2007) és plena de sentit humà i de Déu encara que no es mencioni explícitament la paraula “Déu”. Segons com és millor si es te en comte que hi ha repressors que diuen que actuen en nom de Déu. Aquest compromís / pregària de l’Abbé Pierre es plenament vigent avui quan la humanitat està traumatitzada i experimenta el silenci o l’absència de Déu. Ell fou un sacerdot catòlic francès, membre de la resistència contra el nazisme / feixisme (alemany, italià, francès, espanyol…), fundador dels “Drapaires d’Emaús” que es una organització de lluita contra l’exclusió i la pobresa.

4.- L’abbé Pierre estava a favor de la humanitat i creia en Déu, era home d’acció i de pregària. El seu tarannà beu del missatge evangèlic. Paraules de Jesús… “No tothom qui em diu: ‘Senyor, Senyor’ entrarà al regne del cel, sinó el que fa la voluntat del meu Pare del cel” (Mateu 7, 21). Paraules de Jesús… “Jo us dic  que si no sou més justos que els mestres de la Llei i els fariseus, no entrareu pas al Regne del cel“ (Mateu 5, 20). Paraules de Jesús… “Feu als altres tot allò que voleu que ells us facin. Aquest és el resum de la Llei i els Profetes” (Mateu 7, 12). Paraules de l’evangelista Joan… “Nosaltres hem conegut l’amor que Déu ens té i hi hem cregut. Déu és amor, i el qui està en l’amor està en Déu, i Déu està en ell” (1 Joan 4, 16)

Comparteix aquesta entrada