Malta i Albània demostren que la Catalunya independent és viable

366

PUNT.- La nova presidenta del Parlament Europeu des d’aquest gener es Roberta Mensola, de la República de Malta. La seleccions espanyola i la República d’Albània han de jugar un partit de futbol amistós..

CONTRAPUNTS.- Aquests dos fets en el que estan implicats Malta i Albània demostren que Catalunya es viable com estat sobirà i república independent, digui i faci el que vulgui el règim borbònic espanyol. Ho demostren precisament per les seves dimensions geogràfica, demogràfica i de voluntat política.

     La República de Malta és un estat insular del Mediterrani. La seva àrea és de 316 km2 i te una població de 525.285 habitants. Des de 1964 es independent y a l’any 2004 es va adherir a la Unió Europea. Es un de los vint-i-set estats sobirans que formen la UE. ​Aquest  país insular es considerat un de los sis micro-estats del continent europeu. La seva moneda és l’euro.

     La República d’Albània, que jugarà de tu a tu amb “La Roja” espanyola un partit de futbol, es un altre referent geopolític per a Catalunya en alguns aspectes (com s’escriu en un altre text d’aquest blog). Albània demostra que un país que només te tres milions d’habitants (Catalunya en te mes de set milions) pot ser, com en realitat és, un estat independent i una república. Va declarar el 1912 la seva independència. La seva projecció internacional es evident. Albània es membre de la ONU, la OTAN, la OSCE (Organització per la Seguretat i la Cooperació  a Europa), el Consell d’Europa, l’Organització Mundial del Comerç.

Comparteix aquesta entrada