Albània que jugarà contra “La Roja” és un referent per a Catalunya

422

L’espanyolisme està entusiasmat que “La Roja” (selecció espanyola de futbol) jugui a Barcelona contra Albània… però Albània és un referent per a Catalunya en alguns aspectes.

2.- El frenesí espanyolista  (PSOE, PP, VOX, CS) representa una degradació polititzada de l’esport. Aquest partit de futbol comptarà com espectadors a dirigents i activistes dels sectors mencionats i del gran expert en qüestions futbolístiques com Miquel Iceta, ministre de Cultura i Esport, del Govern borbònic i juancarlista que presideix Pedro Sánchez.

3.- La decisió de que “La Roja” jugui a Catalunya s’inscriu en la política blanquejadora del Govern espanyol i de la Real Federación Española de Futbol que ja varen prendre l’estranya decisió que la Supercopa es jugués a Riad, capital de l’Aràbia Saudita. Ara el Govern espanyol i la Federación decideixen que les seleccions d’Espanya i Albània juguin a Barcelona, capital de Catalunya. El missatge polític es clar. Catalunya sobirana, no. Catalunya futbolística espanyola, si.

4.- Els organitzadors, però, no s’atreveixen a que el partit es jugui al camp del Barça amb una capacitat de 99.354 persones. Es conformen amb el camp de l’Espanyol, ep l’Espanyol, que tan sols té una capacitat de 40.000 espectadors. A més, es tracta només d’un partit amistós i esportivament intranscendent.

5.- I d’Albània cal dir que es un referent geopolític per a Catalunya en alguns aspectes. Albània demostra que un país que només te tres milions d’habitants (Catalunya en te mes de set milions) pot ser, com en realitat és, un estat independent i una república. La seva projecció internacional es evident. Albània es membre de la ONU, la OTAN, la OSCE (Organització per la Seguretat i la Cooperació  a Europa), el Consell d’Europa, l’Organització Mundial del Comerç.

Comparteix aquesta entrada