L’atemptat, CNI, El Periódico, Pedrerol (La Vanguardia)

316

L’unionisme o annexionisme espanyol (PSOE, PP, VOX, CS) es nega a crear ara una comissió parlamentaria per investigar les declaracions del comissari José Manuel Villarejo sobre les vinculacions entre el CNI (Centro Nacional de Inteligencia), l’imam de Ripoll i confident policial Abdelbaki es-Santi, i l’atemptat del 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils. Els mateixos partits, menys VOX que encara no existia, ja havien vetat abans dues vegades la investigació parlamentaria de l’atemptat.

2.- El mateix dia de l’atemptat, Enric Hernández, director de “El Periódico”, va publicar de manera destacada en aquest diari, una suposada “exclusiva” amb aquest titular: “La CIA va avisar fa dos mesos els Mossos del risc d’atemptat a la Rambla de Barcelona”. Era un míssil malintencionat contra el Govern sobiranista de Catalunya. Però la noticia era falsa. El cònsol dels Estats Units a Barcelona, Marcos Mandojana, trencant l’habitual discreció de la diplomàcia, va afirmar: “No teníem cap informació específica sobre l’atemptat que va passar a la Rambla”. Així ho recorda el periodista Bernat Deltell en una crònica que valdrà  la pena recuperar.

3.- El desacreditat Enric Hernández deixa el 2019 de ser director d’un “El Periódico” en crisi de credibilitat. Els serveis polítics i mediàtics, però, es premien a vegades i al setembre del mateix 2019 es nomenat director d’informació i actualitat de RTVE fins que al maig del 2021 va ser acomiadat.

4.- I esdeveniments d’actualitat mostren nous aspectes. Un d’ells és protagonitzat per Josep Pedrerol, periodista esportiu, nou fitxatge de  “La Vanguardia”. Pedrerol va ser un dels personatges de l’ultra espanyolisme periodístic que va donar suport al llavors director Enric Hernández per la informació falsa publicada a “El Periódico” sobre un inexistent avís que la CIA hauria fet als Mossos. El nou columnista de “La Vanguardia” va escriure llavors aquest tuït: “Mucho ánimo al director de el periódico Enric Hernández por su valentia”. Aquest es el nou columnista estel·lar del diari del conde de Godó i Grande de España.

Comparteix aquesta entrada