Felipe VI, en plena crisi borbònica, visita Puerto Rico envoltat d’estelades

350

El rei Felipe VI, en plena crisi familiar i borbònica, visita Puerto Rico, envoltat, ai las!, d’estelades… encara que la caverna mediàtica ho intenti amagar.

2.- El règim borbònic espanyol està en plena crisi. Juan Carlos, imposat  com rei pel dictador Francisco Franco, està fugit per foscos afers financers i de faldilles a l’escandalosa Abu Dhabi. La germana de Felipe VI, Cristina, i la seva parella fins ara, Iñaki Urdangarin, condemnat per estafa i desviament de diners públics, apareixen cada dia als medis escrits i audiovisuals que parlen de les frivolitats del cor i les seves vinculacions amb la monarquia. Tot perjudica encara més la decreixent credibilitat de l’Espanya de PSOE, PP, VOX, CS i altres.

3.- I Felipe VI, en plena crisis del règim, visita Puerto Rico rebut per estelades. Puerto Rico, que té 3,194 milions d’habitants, menys de la meitat que Catalunya, és un estat. Un estat lliure associat als Estats Units d’Amèrica. El Comitè Especial de Descolonització de la ONU va aprovar (20 juny 2016) per consens una resolució que reafirma el dret inalienable del poble portorriqueny a la lliure determinació i a la independència. Aquesta resolució és d’obligat compliment per l’estat espanyol.

4.- Respecta les estelades que onegen en la visita del rei d’Espanya cal deixar constància que l’estelada catalana independentista, neix de la fusió de les quatre barres de la mil·lenària bandera catalana amb un triangle estelat a l’esquerra que és un elements inspirat en les banderes de Cuba i Puerto Rico que s’independitzen del règim imperial espanyol.

5.- “Dues dècades després de la seva creació, l’estelada va ser declarada bandera oficial de la República Catalana Independent a la Constitució de l’Havana que es va escriure i signar a la capital de Cuba entre el 15 d’agost i el 2 d’octubre del 1928. Francesc Macià, fundador del partit “Estat Català” i posteriorment elegit president de la Generalitat, va ser un dels impulsors d’aquesta constitució que reconeixia l’estelada de forma oficial i que va ser penjada al balcó del Palau de la Generalitat quan es va proclamar la República Catalana (14 abril 1931)”. El periodista i historiador César Cervera així ho escriu en un article en castellà titulat ““La estrella de la estelada: punto en común entre Catalunya, Puerto Rico y Cuba”, publicat el 2 de setembre del 2014 a… l’ABC!

Comparteix aquesta entrada