Independentisme vigent des de Rússia a Puerto Rico

452

“Putin no ha digerit ni ha acceptat el desmembrament de les 14 repúbliques que l’any 1991 varen aconseguir la independència de la ma de les polítiques de Mijaíl Gorbachov i Borin Yeltsin”. Fins aquí el que escriu el periodista Lluís Foix en l’article “Putin busca la debilitat d’Europa”.

2.- És a dir, la independència dels pobles no és un afer del segle XIX com els unionistes i annexionistes prediquen per oposar-se al dret d’autodeterminació dels pobles. Aquest dret està plenament vigent en 1991 i en ple segle XXI

3.- I de la immensa Rússia al petit Puerto Rico que, en plena crisi borbònica, es visitat per Felipe VI. Puerto Rico té 3,194 milions habitants, menys de la meitat de Catalunya, però és un estat. Un estat lliure associat als Estats Units d’Amèrica. El Comitè Especial de Descolonització de la ONU va aprovar  (20 juny 2016) per consens una resolució que reafirma el dret inalienable del poble porto-riqueny a l’autodeterminació i a la independència. Aquesta resolució és d’obligat compliment, també pel règim espanyol.

4.- Felipe VI ha estat rebut i envoltat d’estelades a Puerto Rico. L’estelada catalana independentista neix de la fusió de les quatre barres de la mil·lenària bandera catalana amb un triangle estelat a l’esquerra que és un element inspirat en les banderes de Cuba i Puerto Rico que s’independitzen del règim imperial espanyol.

5.- Ah! Felipe VI ha reivindicat a Puerto Rico el “model espanyol” de colonització d’AmèricaVal la pena algun comentari? Només un.  Puerto Rico te present aquella “colonització” i, per tant, no vol dependre del règim espanyol ni vol ser un estat lliure associat a Espanya.

Comparteix aquesta entrada