Laura Borràs obeeix el Parlament. També la JEC i els espanyolistes l’han d’obeir

452

PUNT. L’espanyolisme assetja a Laura Borràs, honorable presidenta del Parlament de Catalunya.  Borràs escriu: “Avui la JEC em comunica per burofax que els informi en relació a la situació del secretari de  la mesa @pjuvilla i em recordr que no obeir té conseqüències. Doncs bé, em remeto a l’acord aprovat al Ple per àmplia majoria, el passat 17 de desembre: defensar el @Parlament”.

CONTRAPUNTS.- Tots han d’obeir el Parlament de Catalunya com fa Laura Borràs. La JEC també ho ha de fer. També els partits amb adn franquista (PP, CS, VOX, sectors de PSOE i Podemos) que donen suport a la Junta Electoral Central han d’obeir el Parlament.

-Laura Borràs és demòcrata i obedient. Defensa la sobirania del Parlament de Catalunya davant la intromissió d’un òrgan administratiu (JEC) sense competències en aquesta qüestió. Manté l’escó de Pau Juvillà (CUP). Afirma que la sentencia dels tribunals espanyols vulneren els drets del diputat i dels seus electors. Explica: “És ecessari que els diputats es mantinguin obedients als mandat sde la institució per evitar ingerències externes. Hem de defensar aquesta voluntat de no posar el Parlament a les mans d’aquestes ingerències que volen modificar l’arrel mateixa del contracte amb el ciutadà, que és la seva representació”.

-El també demòcrata i economista Xavier Sala-i-Martin ofereix uns arguments que ensorra la postura de la JEC i en qüestiona la seva existència. “A una democràcia realment plena, la Junta Electoral Central hauria de desaparèixer un cop acabades les eleccions. Però, és clar, això seria renunciar a una eina per eliminar enemics polítics que molesten. Democràcia plena, si: plena de gamarussos!!!”.

-Els que no saben el que és un gamarús perquè menyspreen, ignoren i ataquen el català poden consultar el Diccionari de la llengua catalana: “Gamarús. Ocell de la família dels estrígids, de mida mitjana, cap arrodonit, ulls negres i plomatge fosc, rapinyaire sedentari i nocturn, que viu en tota mena de boscos”.

Comparteix aquesta entrada