El monàrquic Llarena te por dels tribunals internacionals

442

El jutge monàrquic Pablo Llarena és presenta com complidor de la llei però infringeix sofriment a exiliats i presos polítics catalans sense condemna i als seus familiars… i té por dels tribunals internacionals.

La justícia belga citat a Llarena a declarar a Brussel·les el 4 de setembre per una demanda que l’acusa de vulnerar la presumpció d’innocència dels exiliats catalans. Llarena tremola i no hi pensa anar. Una altra maniobra de Llanera és enviar sistemàticament als jutges alemanys molts folis en espanyol, no en alemany, sobre el cas. L’advocat del president Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, assegura que el responsable que s’allargui el cas és Llarena, que “no para d’enviar documentació”. Per això, el tribunal de Slesvig-Holstein ajorna la decisió sobre el president català pels entrebancs de Llarena. El jutge Llarena vol jutjar als presos polítics catalans abans que el tribunal alemany decideixi sobre l’extradició o no del president Puigdemont, ¿Què pretén? ¿Fer “justicia” espanyola al marge de la justicia europea? Segons Gonzalo Boye, “el jutge Llarena té por i intenta allargar la decisió per a un moment que li convingui més”.

Tot plegat fa que mantingui vigència l’article publicat el passat  4 de gener en aquest blog amb el títol “Autoritats espanyoles poden acabar davant tribunals internacionals” i que és un resum d’una denuncia del Col·lectiu Praga. El post va tenir 201.108 visites i 118 comentaris. La tesi es que les autoritats espanyoles (governants, polítics, fiscals, jutges, policies) que ara reprimeixen el sobiranisme català poden acabar un dia davant els tribunals internacionals.

1. El Col·lectiu Praga impulsa aquesta denuncia de manera documentada i implacable contra les autoritats espanyoles. Aquesta associació està formada per catedràtics i professors de Dret de les Universitats de Catalunya, i és independent de qualsevol institució pública o privada. La denunciava és dirigida a les entitats internacionals de protecció dels drets humans, especialment Nacions Unides. La qüestió catalana es confirma com un afer internacional de caràcter polític i jurídic.

2. Aquest col·lectiu de juristes considera que les autoritats espanyoles vulneren amb les seves decisions i actuacions els drets humans, trenquen el sistema democràtic i de drets de l’estat espanyol amb la vulneració dels drets de lliure expressió, reunió, manifestació, integritat física i el dret a un jutge imparcial. 

3. Les autoritats espanyoles, segons aquest selecte i nombrós grup de juristes, també vulneren el dret de participació política. Els juristes argumenten que el dret de participació política inclou el dret a l’elecció de diputats i també el dret a que aquests es mantinguin en els seus llocs, exercint la funció representativa per la que han estat escollits per el poble. El Col·lectiu es refereix al president de Catalunya i als membres dels seu Govern que estan a l’exili o la presó. Tots ells, segons el grup de juristes, “son presos polítics, en el sentit exigit pel Consell d’Europa. 

4. Per tot això es demana que les autoritats espanyoles siguin objecte d’una investigació internacional independent i complerta. Pot succeir, per tant, que els fiscals que ara fiscalitzen i que els jutges que ara jutgen siguin un dia fiscalitzats i jutjats. No és la primera vegada que succeeix en la història dels pobles, fins i tot en la més recent.

 

 

 

Comparteix aquesta entrada