La Vanguardia menysprea els presos polítics catalans

441

El diari espanyol i monàrquic “La Vanguardia” menysprea els exiliats i presos polítics catalans quan intencionadament els nega aquesta condició i els qualifica de polítics presos.

1. DIARI DEL GRANDE DE ESPAÑA. “La Vanguardia” de Javier de Godó, conde de Godó y Grande de España per decisió reial, titula de manera destacada en el diari de paper: “Seis políticos presos, camino de las càrceles de Lledoners y Figueres”. I titula en el diari digital també de forma destacada: “Los líderes catalanes presos viajan mañana a Catalunya desde Zuera”. Qualificar als presos polítics catalans de “políticos presos” i de “líderes catalanes presos” és un menyspreu als presos polítics que estan a la presó o a l’exili per ser sobiranistes catalans democràtics i pacífics que propugnen les urnes per resoldre les controvèrsies polítiques. No practiquen la repressió judicial i policial com fan els seus oponents. “La Vanguardia”, dirigida per Màrius Carol, vell amic de la casa reial espanyola, pretén així negar als presos polítics catalans la dignitat que tenen per propugnar i practicar una política honorable.

2. PERILLOSOS CRIMINALS VIOLENTS. El diari dels Godó estar al servei del règim espanyol, en versions PP o PSOE. Forma part del seu aparell mediàtic. El règim espanyol tracta els presos polítics catalans com perillosos criminals violents. Els manté de manera injusta, venjativa i inhumana en presó preventiva malgrat ser innocents perquè no recau cap sentència condemnatòria sobre els seus caps. Com a contrast, els exiliats i presos polítics catalans son tractats com persones demòcrates i pacífiques en els països europeus on viuen en llibertat.

3. FAKE NEWS A LA VANGUARDIA. Si els presos polítics no son polítics presos com titula el diari dels Godó resulta que “La Vanguardia”, que sempre dona lliçons de periodisme, acull en les seves pàgines les “fake news” (noticies falses). Les “fake news” son un producte pseudo periodístic, disfressat de bon periodisme. Aquestes noticies falses es difonen per les xarxes socials, radio, televisió i, el que es pitjor, a traves dels diaris, amb l’objectiu d’enganyar i desinformar.

 

 

Comparteix aquesta entrada