Felipe VI no és Déu ni demana perdó  

416

Felipe VI no és Déu ni demana perdó. Però el Déu cristià, el de Jesús, preval sobre el rei d’Espanya, proposa a tothom demanar perdó i perdonar, i no vol vassallatge ni servilisme.

1. INVIOLABLE PERÒ NO DIVÍ “La persona del rey es inviolable i no està sujeta a responsabilidad” segons l’article 56.3 de la Constitución Española. El text constitucional no diu que el rei espanyol sigui diví. Dona per fet que és humà. Felipe VI és tant humà que té problemes familiars, alguns escandalosos. Té un cunyat a la presó, Iñaki Urdangarin, que malgrat estar condemnat és tractat de manera exquisida en comparació els exiliats i presos polítics catalans considerats malfactors violents pel règim monàrquic malgrat que sobre ells no recau cap sentència condemnatòria. Ell és fill de Juan Carlos I, nomenat rei pel dictador Francisco Franco i que va jurar fidelitat als Principios del Movimiento. Felipe VI va fer el dia 1 d’octubre del 2017 un discurs sobre Catalunya que ha marcat per sempre la seva mala relació amb la societat catalana, a menys que rectifiqui la qual cosa no vol fer.

2. BOTSUANA I CATALUNYA. Felipe VI i la seva cort haurien de saber que les persones, encara que siguin reis, s’equivoquen. El seu pare, Juan Carlos I, essent encara rei, va reconèixer un dia, 12 d’abril del 2012, que s’havia equivocat. “Lo siento mucho. Me he equivocado y no volverá a ocurrir”. Es referia al seu escabrós viatge de caça a Botsuana. Si Botsuana mereix una rectificació, Catalunya encara ho exigeix més.

3. EL PERDÓ DIGNIFICA. El perdó dignifica a les persones, allibera i crea convivència. No demanar perdó degrada les persones, esclavitza  i perjudica la convivència. Fins i tot, Jesús de Natzaret s’equivoca. Va equivocar-se en algunes decisions a l’escollir els seus col·laboradors. Un dia va qualificar de Satanàs a Pere pel seu comportament (Mateu 10, 21-23). També hi havia qui el va trair, Judes, entre els seus col·laboradors. Si Jesús de Natzaret s’equivoca, ¿no s’equivoca mai Felipe VI?. Jesús proposa que la gent, especialment els cristians, demanin perdó i perdonin. Però Felipe VI considera que no te el deure ètic, polític i humà de demanar perdó a qui ha ofès com va succeir amb el seu terrible discurs del 3 d’octubre.

 

Comparteix aquesta entrada