NO A ILLA (3) “Catalunya no és una illa…”

79

“Catalunya no es una illa, sinó un territori ben unit al que es el continent europeu”. Francesc Cabana (economista, historiador, documentat, home bo, honrat, compromès a favor de causes democràtica i catalana) així ho escriu en l’article “Més Europa” publicat a “El Punt Avui”. Cal afegir que Catalunya no és Illa i que Illa no és Catalunya. Salvador Illa representa tristament el PSOE espanyol dels GAL, del repressor 155, de l’espionatge contra demòcrates, de la policia patriòtica, de les clavegueres de l’estat, que llença el republicanisme i el federalisme a la paperera de la història…

2.- CATALUNYA ÉS EUROPA. Segueixen algunes idees de Cabana… “No entenc com hi ha catalanistes que no entenen que el present i el futur de Catalunya és Europa”.

3.- LA INDEPENDENCIA DE CATALUNYA. “La independència de Catalunya només és pot entendre com la d’un estat vinculat a uns Estats Units d’Europa (…) La independència representaria la desaparició del centralisme madrileny, que tan mal ha fet i està fent a Catalunya. D’altra banda no es podria negar que Catalunya hauria  de cedir algunes competències a la capital europea, sigui Brussel·les o una altra”.

4.- CRIDA A PARTICIPACIO I A FAVOR DELS PARTITS CATALANS. “Trobo absurd que algunes persones considerin de poca importància les eleccions del pròxim diumenge. Són molt importants (…) Ens interessa distingir-nos d’Espanya, i això només és pot fer adherint-nos a l’Europa ja esmentada (…) Demano una alta participació en les eleccions del proper diumenge. I a favor dels partits catalans. D’altra manera, el nostre futur serà una mica més fosc del que tenim ara i es mantindrà la dependència de Madrid. Els historiadors sabem prou bé el mal que ens ha fet  aquesta dependència”.

5.- SOM EUROPEUS. “Som europeus, com ho son també els andalusos o els asturians. Només que aquests ho serien a traves d’un estat espanyol, mentre que nosaltres aniríem pel nostre compte”.

6.OLI CATALÀ I ACEITE ESPAÑOL.“Recordo un llatinoamericà que no m’entenia  quan li demanava oli. Aquest element es diu oil en anglès, olio en  italià, huile en francès i aceite en castellà, que deu tenir una procedència àrab”

Comparteix aquesta entrada