NO A ILLA (2). Crida a Junts, ERC i CUP a no votar el candidat del PSOE molt xiulat, subordinat a la Moncloa i que menysprea l’amnistia

122

PUNT.- Salvador Illa, candidat del PSOE a presidir la Generalitat, menteix amb menyspreu quan diu: “No habrá referèndum de autodeterminación ni amnistia. Lo repito para que quede claro. No habrá amnistia ni nada de eso”. Res de nou. El també conegut com “Isla” ho repeteix monòtonament des de fa temps. La última vegada, el 30 de maig.

CONTRAPUNTS.- 1) L’engany d’IIla és evident. El Congrés ha aprovat l’amnistia. Una altra cosa es la interpretació que facin els jutges amb adn franquista.

2) Les paraules de menyspreu al sobiranisme / independentisme català forma part del tarannà d’Illa. Ell és, però, un sobiranista / independentista espanyol com ho son PSOE, PP, VOX i similars.

3) És significatiu i contradictori que Illa estigui a favor d’un estat palestí on el terrorisme d’Hamas juga un paper determinant i, en canvi, sigui bel·ligerant contra el dret d’autodeterminació de Catalunya que es manté en les vies democràtica i pacífica.

4) Illa figura satisfactòriament a primera fila de les manifestacions que l’espanyolisme o unionisme (PSOE, PP, VOX, Sociedad Civil Catalana… i polítics com José Borrell, Miquel Iceta, Xavier Garcia Albiol, Albert Rivera, Ines Arrimadas…) munten contra les llibertats i els drets nacionals de Catalunya.

5) Illa pertany al partit del repressor 155 contra Catalunya i les seves institucions nacionals.

6) Illa forma part del PSOE, el partit practicant del terrorisme d’estat dels GAL. Cal tenir en compte que José Borrell, company seu de partit, te un sinistre precedent personal i polític. Borrell assegura (13/09/1998) que defensar José Barrionevo (ministre d’Interior) i Rafael Vera (secretari d’estat de Seguretat), condemnats per l’afer dels GAL, “forma part del meu projecte de futur”. Borrell, en un míting de la franquista Sociedad Civil Catalana, va apel·lar a “desinfectar” Catalunya per curar-la de la infermetat de l’independentisme. Quin llenguatge tan… prefereixo no dir-ho

7) Illa, com ministre de Sanitat durant la pandèmia, està assetjat pel cas Koldo. S’investiga el cobrament de presumptes comissions en la compra de mascaretes.

8) Xiulets de protesta i crits d’independència s’han dirigit molta estona al regionalista i monclovita  Salvador Illa que va seure al balcó de les autoritats durant un dels actes de la Patum de Berga. Quina autoritat te Illa avui per avui?

9) CONCLUSIÓ. Salvador Illa és un polític subordinat i depenent de la Moncloa… vinculat al PSOE, partit dels GAL… impulsor del repressor 155 contra les institucions nacionals de Catalunya… contrari al dret d’autodeterminació de Catalunya… Si Illa fos president, la Generalitat es convertiria en un ens regional, en una Diputació provincial. Cal fer una CRIDA als partits (JUNTS, ERC, CUP…) que, malgrat limitacions i malentesos es proclamen sobiranistes / independentistes per tal d’aconseguir un acord per consolidar la Generalitat (Govern, Parlament i els seus organismes) com la Generalitat nacional catalana al servei de tota la ciutadania i amb projecció europea i internacional. Això no pot donar-se amb una presidència d’Illa.

Comparteix aquesta entrada