Nogueras (Junts): “L’amnistia és una victòria democràtica (…) La independència depèn de Catalunya”  

53

Síntesi del discurs de Miriam Nogueras, portaveu de Junts, al Congrés… 1.- “Avui és un dia històric. En tota l’amplitud del terme. Avui no es perdona, avui es guanya una batalla del conflicte que existeix des de fa segles entre les dues nacions, la nació catalana i la nació espanyola. Aquesta llei no és perdó ni és clemència, és victòria. Una victòria democràtica i col·lectiva, en la qual certament tots hi tenim una responsabilitat determinada”.

2.- (…) “Mai s’hauria d’haver arribat a aquesta situació. Si l’estat espanyol hagués fet una transició democràtica real, especialment de les cúpules judicials, mai no hauríem arribat a aquest extrem… Si s’hagués trencat amb l’atado y bien atado del dictador i si l’estat espanyol s’hagués mogut en els estàndards europeu en termes de justícia i de llibertat… Mai no hauríem arribat a aquest extrem si l’estat espanyol hagués estat coherent amb els tractats internacionals que signa i que respecta quan es tracta de tercers països però que nega categòricament quan es tracta de Catalunya”.

3.- Mirian Nogueras es refereix  a les resolucions del grup de treball de Nacions Unides, que no es van aplicar, sobre els exiliats i els presos polítics catalans. Critica la posició dels dos grans partits espanyols i els acusa de promoure i participar activament de la repressió… “Amb aquest llei, que l’independentisme català us ha forçat a fer, això no s’arregla. Amb un PSOE i uns partits espanyols acomplexats, això no s’arregla (…) “Aquesta no es una llei de pacificació, com alguns pretenen presentar-la sinó que és de reparació d’una part de les injustícies comeses en aquests anys de persecució a l’independentisme català. I és fruit de la força negociadora que els ciutadans de Catalunya, amb els seus vots, ens han donat (…) L’estat espanyol ha faltat al respecte a tot un poble i que s’havia de reparar (…) S’aprova la llei d’amnistia perquè se’ls ha forçat i s’ha mantingut la posició”.

4.- La portaveu de Junts al congrés insta als jutges a  “situar la justícia espanyola al carrils dels estàndards europeus (…) Que a vostès no els agradi no vol dir que no sigui legal. Aquesta és una llei dissenyada per superar els filtres democràtics que estableix el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, aquell tribunal que sempre ens ha donat la raó”.5.- Miriam Nogueras:“Ens van dir que no es podia parlar en català en seu parlamentària. I el parlem perquè els hem forçat. Ens van dir que el govern espanyol no podia sol·licitar l’oficialitat del català a Europa. I ho han fet, perquè els hem forçat. Ens van dir que no es podia fer una comissió d’investigació dels atemptats terroristes del 17 d’agost a Cambrils i Barcelona. I s’ha constituït, perquè els hem forçat. Ens van dir que la patronal catalana, la petita i la mitjana empresa del nostre país, no podia ser als llocs de presa de decisió. I avui hi són, tenen veu i vot perquè els hem forçat. Han insultat, amenaçat, perseguit i demonitzat al President Carles Puigdemont. Van dir que no es podia negociar amb ell.  I avui el necessiten. Avui hi negocien. Perquè els hem forçat. Ens van dir que no hi hauria amnistia. I avui tindrem amnistia, perquè els hem forçat. Ens diuen que mai hi haurà independència i avui tenim més clar que mai que, de vostès, és de qui menys depèn. Depèn del poble de Catalunya

Comparteix aquesta entrada