NO a Sánchez/Illa. Diuen a Palestina/Hamás però NO a Catalunya

81

CONTRAPUNT.– Lluís Foix es refereix al final de l’article “El frente retórico del odio” a Hamas, Palestina, odi. Qualifica Hamas “d’organització terrorista (…) que fa atacs brutals” (16.10.2023). L’objectiu de Hamas (= Moviment de Resistència Islàmica) es establir un Estat de Palestina sobirà i independent amb Jerusalem com capital en les fronteres del 4 de juny del 1967.

CONTRAPUNTS. 1.- El president espanyol, Pedro Sánchez, acaba d’anunciar que el Consell de Ministres  aprovarà el reconeixement de l’estat palestí. Això comporta la perillosa consideració de que el Govern espanyol està a favor del reconeixement  internacional  de l’estat palestí gràcies al terrorisme de Hamas i les armes, no gràcies a les urnes ni al respecte dels drets humans. Sánchez compta amb el suport servil d’un personatge gris com Salvador Illa que sempre opta a favor dels interessos de la Moncloa en qualsevol conflicte plantejat amb Catalunya.

2.- El fet és que Sánchez / Illa estan a favor de l’estat palestí, inclòs Hamàs, i combaten el legítim dret d’autodeterminació de Catalunya per les vies democràtiques i pacífiques.

3.- Però el sobiranisme / independentisme català aporta raons que el nacionalisme espanyol no pot oferir. Al 1977, fa ja 47 anys, l’estat espanyol ratificava el Pacte Internacional de Drets Civils, aprovat per Nacions Unides (19.12.1966), que reconeix el dret a l’autodeterminació dels pobles. La ratificació d’aquell tractat, derivada del canvi de règim polític a l’estat espanyol, va ser signada pel rei Juan Carlos I (13.04.1977) i publicada en el BOE (30.04.1977)  El punt primer del títol  primer d’aquest pacte internacional estableix: “Todos los pueblos tienen el derecho de libre autodeterminación. En virtud de este derecho establecen libremente su condición política y proveen asimismo a su desarrollo económico, social y cultural

Comparteix aquesta entrada