ERC i CUP llencen el republicanisme a la paperera si donen suport a Illa

75

“No soc profeta, però puc dir que és més fàcil que un camell passi pel forat d’una agulla que ERC i/o la CUP donin suport a la investidura de Carles Puigdemont”.

2.- Així ho escriu Jaume Reixach, vinculat a “El Triangle”, afí al PSOE. Reixach és defineix com “periodista compromès en el combat per la Revolució Mundial de la Bona Gent”. Això de repartir carnets de “bona gent” és un insult als que no pensen ni com Reixach ni com “El Triangle”.

3.- El text, publicat a les xarxes socials, presenta a Salvador Illa com “hereu del president Tarradellas”. Aquesta és una altra consideració periodística-política errònia per ignorància o per sectarisme. Primer, Illa no ha sofert l’exili com va patir Josep Tarradellas i com està patint Carles Puigdemont. Segon, Tarradellas, republicà català, va acabar a la seva vellesa com monàrquic perquè va convertir-se en “marquès” a l’acceptar la distinció que li va oferir Juan Carlos I, rei per imposició del dictador Francisco Franco i avui amb residencia fora del territori peninsular.

4.- No soc profeta, però puc dir que és més fàcil que un camell passi pel forat d’una agulla que el president Carles Puigdemont sigui algun dia marqués. Puigdemont també aspira legítimament a ser escollit president

5.- No, no soc profeta però tinc el convenciment que si els teòricament “republicans” ERC i CUP voten a favor que Salvador Illa sigui president de la Generalitat hauran donat un pas irreversible a la seva pròpia destrucció política. Per què? Perquè Illa, pèssim ministre de Sanitat durant la pandèmia, forma part del PSOE que es el partit dels GAL; promotor de la repressió del 155 contra les institucions nacionals de Catalunya; partit que practica l’espionatge contra demòcrates; que no tanca les clavegueres de l’estat; que combat contra els dret d’autodeterminació del pobles malgrat el BOE 1977 / 10733 estableix que “tots els pobles tenen el dret d’autodeterminació”. El PSOE també és el principal responsable de la injuata discriminació financera que pateix Catalunya i, per exemple, del sistemàtic caos de les Rodalies que afecta a milers de catalans… també als votants d’Illa.

Comparteix aquesta entrada