Una abraçada diabòlica de PSOE, PP i VOX faria president a Illa

180


L’ABRAÇADA DIABÒLICA de PSOE (42 diputats) amb PP (15) i VOX (11) donaria els 68 escons necessaris per tal que és Salvador Illa fos president de la Generalitat. Una altre hipòtesi es que PSOE (42) pacti amb Comuns (6) que seria insuficient perquè només donaria un total de 48 escons. En ambdós casos un Govern Illa seria dèbil, contradictori i condemnat al fracàs.
Cal tenir en compte que Junts (35) i una ERC (20) en profunda crisi descarten
qualsevol acord amb Illa. També és lògic pensar que Comuns no pot donar suport
a un cuatripartit PSOE / PP / VOX / Comuns. “Diabòlica: granment perniciós” (Diccionari de
la llengua catalana).

2.- L’ESPANYOLISTA ALEJO VIDAL-QUADRAS, de fet, insta a PP i VOX a votar a Illa com president de la Generalitat quan el Parlament de Catalunya hagi de decidir entre el candidat del PSOE o el candidat Carles Puigdemont (Junts). Vidal-Quadras s’ha mogut en els àmbits ultres del PP i després de VOX del que en va ser un dels fundadors. El fet que un personatge tan espanyolista com Vidal-Quadras doni suport a Illa i no ho faci amb Pugdemont és significatiu.

3.- ELS SOCIALISTES exigeixen a Puigdemont que tingui “sentit de la realitat”. La realitat és, però, que Illa ha de deixar clar si accepta els 15 vots del PP i els 11 de VOX per ocupar la presidència de la Generalitat. Al cap i a la fi, la proposta de Vidal-Quadras és lògica. Primer, perquè es la mateixa formula emprada a l’Ajuntament de Barcelona per tal que Jaume Collboni (PSOE) fos alcalde gràcies al suport  del PP. I segon, els partits PSOE, PP i VOX comparteixen l’espanyolisme, que en diuen constitucionalista, i estan en contra dels drets i les llibertats nacionals de Catalunya, inclòs el d’autodeterminació.

4.- Alhora  Moncloa vol donar un cop de mà a un  Illa que està confós. Però la Moncloa espanyola no és ningú per donar per mort el procés democràtic i pacífic d’independència de Catalunya. Els independentistes o sobiranistes, també els que ara no han votat, estan ben vius i no seran enterrats per ningú, ni pel PP, ni per VOX, ni pel PSOE d’Illa, dedicat a enterrar el republicanisme i el federalisme, i amb voluntat de combatre el dret d’autodeterminació. Dret defensat, per exemple, pel president Carles Puigdemont, exiliat a Europa… com ho va ser el president Josep Tarradellas. Moncloa no es ningú malgrat intenti posar un illasubmari espanyolista al Palau de la Generalitat.

5.-  EN TOT CAS, PUIGDEMONT ha decidit presentar la seva candidatura a la presidència de la Generalitat per liderar un Govern amb les forces independentistes


Comparteix aquesta entrada