Illa “és un immens engany”. Sánchez haurà d’escoltar a Puigdemont: “Senyors de Madrid, prepareu-vos, perquè ja venim”

201

PUNT.- Salvador Illa (PSOE) espanyolitza Catalunya quan porta les patums de la Moncloa a la campanya electoral. Pere Aragonès (ERC) es presoner de les contradiccions del seu partit. Carles Puigdemont (Junts) avisa: “Senyors de Madrid, prepareu-vos, perquè ja venim”. El president Pedro Sánchez haurà d’escoltar, com ja ho va fer al Parlament europeu, aquestes paraules del president Puigdemont.

CONTRAPUNTS. 1) Un polític que va abandonar el PSOE escriu a les xarxes… “No et deixis atrapar en l’immens engany PSC-Illa. Diuen socialisme però ofereixen liberalisme. Per ells ‘creixement’ vol dir encara més turistes, grans casinos i carreteres plenes de cotxes i camions. Diuen catalanisme però practiquen centralisme. Actuen en estricta obediència al PSOE i contra l’interès general de la ciutadania catalana: rodalies, finançament, habitatge, llengua, serveis socials, memòria històrica (Via Laietana), cultura…. Diuen diàleg però accepten, acompanyen o amaguen la repressió sobre líders i ciutadans que defensen un projecte polític de forma pacífica i democràtica. Diuen democràcia però practiquen impunement l’espionatge polític als adversaris que defensen un projecte polític de forma pacifica i democràtica”.

2)  ERC critica aparenment al PSOE de Pedro Sánchez i Salvador Illa però queda atrapat per les seves pròpies contradiccions com ho mostren nombrosos comentaris d’internautes. Exemples: “PSOE (PSC) i ERC son corresponsables de l’espoliació econòmica de Catalunya que ataca el benestar dels ciutadans perquè ERC aprova cada any els pressupostos generals de l’estat presentats per l’espoliador PSOE (…) PSC+ERC= PSOE. No soc d’ERC però el respecto, però el president Aragonès encara no ha negat que ERC acabi fent el tripartit” (…)  “No votare l’espanyolisme del PSOE, però tampoc el servilisme d’ERC. Toca fer neteja dins aquest partit (…) “Els d’ERC han de votar Puigdemont si volen aturar Illa. Per cert, als actes d’ERC ¿on son les banderes catalans i les estelades? ERC s’ha convertit en ER sense la C”.

3) Síntesi dels darrers discursos de Puigdemont: “No amago  la satisfacció per les enquestes que assenyalen un frec a frec amb Illa (PSOE) Aquest frec a frec, la remuntada que fem és un senyal de victòria… que puguem estar disputant el lideratge, tenir opcions reals de ser la primera força parlamentària… una part de la mobilització és per aquest sentiment d’estar protagonitzant un episodi electoralment històric. (…) Hi ha moltes probabilitats que hi hagi una majoria també independentista (…) La campanya del candidat Illa va començar a Madrid i probablement acabi a Madrid. No és cap novetat en la trajectòria del PSC que ha estat sempre un partit d’obediència espanyola, que ha primat sempre els interessos més del PSOE que els de Catalunya. Cap sorpresa en aquest sentit (…) Catalunya donarà aquest diumenge  un cop de puny damunt la taula i dirà “ja n’hi ha prou” del maltractament que patim (…) Reclamo demanar el vot fins que es tanquin els col·legis electorals” (…) “Senyors de Madrid, prepareu-vos, perquè ja venim”.

Comparteix aquesta entrada