ILLA (governador espanyol) o PUIGDEMONT (president català)

74

Les eleccions d’aquest 12 de maig son “regionals” pels espanyolistes o “nacionals” pels catalanistes. El gris i trist  Salvador Illa (PSOE) és un mal gestor que pretén que Catalunya deixi de ser nació com ho son, per exemple, Bèlgica, Suïssa, Mèxic, Argentina, Cuba, Portugal, Espanya… Vol que Catalunya  retrocedeixi encara que quedi ofegada pel superat i estèril regionalisme espanyol.

2.- La ciutadania ha de decidir amb els seus vots sobre una alternativa a Catalunya. O Salvador Illa (governador regionalista espanyol), o Carles Puigdemont (president nacional català). “Governador civil: representant permanent  del Govern en una província, al qual correspon la direcció i la coordinació de l’administració civil de l’estat  a l’esmentat àmbit territorial” (Diccionari de la llengua catalana). “President de la república: titular que en una república encarna la representació de l’estat” (Diccionari de la llengua catalana). Això implica que Illa serà, de fet ja ho és, un polític subordinat i depenent de la Moncloa, i que Puigdemont tractarà, de fet ja tracta, de tu a tu al president espanyol.

3.- L’apuntada mala gestió d’Illa es una constant en els càrrecs públics que ha ocupat, envoltats de polèmiques. Batlle de la Roca (1955-2005). Director General d’Infraestructures de la Generalitat  (2005-2009). Director General en el Departament de Justícia de Catalunya, càrrec del que va ser destituït ja que es va inflar el cost de la Ciutat de la Justícia en un 52%. Ministre de Sanitat (2020-2021) en plena pandèmia del Covid. Una trama en aquest ministeri va fer negoci amb els contractes i la compra de material que ha estat investigat per l’estat espanyol i la Unió Europea. Tot plegat arrossega querelles, moció de censura, intervencions dels tribunals.

4.- Simultàniament, Illa i els seus llencen els suposats federalisme  i republicanisme del PSOE a la paperera de la historia… mentre defensen el centralisme i la monarquia de Juan Carlos, imposada pel dictador Franco, i de Felipe VI, fill de Juan Carlos.

5- La postura de l’espanyol Illa no es cap sorpresa. Salvador Illa, Miquel Iceta, Josep Borrell (el de “cal desinfectar els catalans del virus sobiranista”) figuren entre els dirigents del partit de Pedro Sánchez que es manifesten públicament amb proclames i al carrer amb líders de partits com PP, Ciudadanos, i els ultres de Sociedad Civil Catalana (veure la foto). El seu doble objectiu es defensar els dotze “Principios del Movimiento Nacional” franquista. Un d’ells afirma: “La unidad entre los hombres y las tierras de España es intangible”. Això implica negar els drets i les llibertats personals i nacionals de Catalunya, drets i esperançes defensats pacíficament pels independistes.

Comparteix aquesta entrada