Salvador Illa tremola de por, trampòs, buscador de vots d’ultra dreta espanyolista

212

Salvador Illa, candidat monclovita (PSOE) en les eleccions catalanes, tremola de por cada dia més, fa trampes per enganyar a la ciutadania, busca vots de l’ultra dreta espanyolista per enfrontar-se al president Carles Puigdemont / Junts.

2.- Per això, Illa rebutja un debat amb Puigdemont. Illa és l’home que fa prevaldre els interessos d’Espanya de manera submisa a la  Moncloa per sobre dels drets, les llibertats, les necessitats socials i econòmiques de Catalunya. Puigdemont, en canvi, vol que la relació entre Espanya i Catalunya, o entre Catalunya i Espanya, sigui democràtica, lliure, solidaria, justa, culta amb respecte mutu a la sobirania i la independència d’ambdues nacions.

3.- Lamentablement, Illa es manté en la línia del PSOE dels GAL (terrorisme d’Estat). El PSOE, a l’oposició o al Govern,  és el partit que llença el federalisme i el republicanisme a  la paperera de la història. Ho substitueix  per un ultra centralisme en els àmbits social, econòmic, polític, institucional, d’infraestructures… i pel suport a la monarquia imposada pel dictador Francisco Franco en la persona de Juan Carlos I, pare de Felipe VI. Illa no parla d’aquestes qüestions ni en vol parlar. No vol tractar sobre el manteniment de la policia patriòtica, les clavegueres de l’estat, l’espionatge a demòcrates, l’escàndol al ministeri de Sanitat durant la pandèmia quan Illa n’era el ministre, la família reial…

4.- El candidat del PSOE també fa trampes. S’oposa a un referèndum d’autodeterminació, que és un dret universal i democràtic, amb l’excusa de que divideix la societat. Un franquista diria que les eleccions divideixen la societat. Ja ho va dir el falangista José Antonio: “El ser rotas es el más noble destino de todas las urnas”. Illa també fa trampa quan amaga que la Constitució espanyola tracta sobre el referèndum en el seu article  92. “Trampa: cosa enginyada per enganyar algú, especialment en profit nostre” (Diccionari de la llengua catalana).

5.- Illa no dona imatge de líder. Cada dia es veu més clar que tremola de por, malgrat les enquestes convenientment cuinades. “Tremolar; agitar-se amb moviments curts, ràpids i repetitius” (Diccionari de la llengua catalana). Per això, Illa busca vots en l’ultra dreta espanyolista… PP, VOX, Ciudadanos en liquidació, sectors del PSOE, Sociedad Civil Catalana. Illa ha participat en manifestacions amb gent d’aquests partits i entitats contra la sobirania de Catalunya. (Salvador Illa, amb José Borrell, apareix a l’esquerra de la foto). Sí,  el PSOE d’Illa s’espanyolitza i  dretanitza més i més.

Comparteix aquesta entrada