Semblances entre els espanyols Pedro Sánchez / Salvador Illa (PSOE) i Alberto Núñez Feijóo / Alejandro Fernández (PP) contra Catalunya

314

“El que s’assembla més a un espanyol de dretes és un espanyol d’esquerres“. És una cita atribuïda a Josep Pla per justificar la tírria que els espanyols mostren envers Catalunya i els catalans. La profecia o intuïció de l’escriptor Pla, profund coneixedor del seu país i de l’ànima de la gent, es torna a complir ara, convocades les eleccions catalanes del 12 de maig.

2.- De fet, el PSOE practica una política de dretes i el PP una política d’ultra dreta. El PSOE ha llençat fa molt de temps el seus suposats republicanisme i federalisme a la paperera de la història. I, de fet, el PP continua estretament lligat a les claus del del franquisme més ultra.

3.- Els tàndems dels espanyols Sánchez / Illa (PSOE) i Feijoo / Fernández (PP) coincideixen en molts punts substancials. Coincideixen a favor de la monarquia imposada pel dictador Francisco Franco en Juan Carlos I que es el pare de Felipe VI. Coincideixen amb el fort centralisme espanyolista en assumptes econòmics, judicials, polítics, nacionals. Coincideixen en voler una Catalunya sense poder i convertida en un vulgar ens regional i provincial. Coincideixen en discriminar el català en molts àmbits de la vida quotidiana i oficial. Coincideixen en aposar-se a l’autodeterminació perquè neguen que sigui un dret humà, universal, nacional. Coincideixen en impulsar l’article 155 de la Constitució que implica un atac als drets, les llibertats i les institucion de Catalunya i dels catalans.

4.- PSOE, PP i entitats ultra espanyolistes com Sociedad Civil Catalana fan front comú contra una Catalunya democràtica, lliure, solidària, sobirana i independent.

Comparteix aquesta entrada