PUIGDEMONT (estadista nacional català), o ILLA (delegat regionalista i provincià espanyol)

254

El discurs a Elna (Catalunya nord) del president Carles Puigdemont que tanta expectació ha despertat arreu és, un cop més, el d’un estadista nacional de Catalunya. “Estadista: persona experta en l’art de governar un estat” (Diccionari de la llengua catalana).

2.- El missatge d’estadista de Puigdemont contrasta amb el discurs regionalista i provincià de Salvador Illa que parla i actua a Catalunya com delegat espanyol de la Moncloa i de la monarquia imposada pel dictador Francisco Franco.

3.- L’exiliat president Puigdemont, que es presentarà a les eleccions catalanes, manifesta la voluntat de trobar una fórmula conjunta política i electoral entre les formacions que es proclamen sobiranistes o independentistes. Aquesta interpel·lació xoca amb el plantejament d’Illa que vol ultra espanyolitzar i ultra dretanitzar encara més al PSOE cercant vots al PP i a Ciudadanos en procés d’inexorable d’extinció. Illa vol ser un president de la Generalitat que estigui en contra de les llibertats i els drets, com el de l’autodeterminació, de Catalunya. És el plantejament d’un Illa trist i sense ànima que té el suport de la també espanyolista Sociedad Civil Catalana.

4.- Illa és el personatge que ha donat suport al repressiu 155 contra les institucions catalanes… un personatge que s’ha manifestat públicament contra l’amnistia… un personatge fracassat com ministre de Sanitat ja que en la seva etapa ministerial s’ha produït, entre altres afers, l’escandalosa corrupció en les adjudicacions  de productes sanitaris com les mascaretes. Un internauta, Ramir de Porrata-Doria, escriu:  “El PSC defensa el concert econòmic d’Euskadi i alhora defensa el dèficit fiscal desmesurat i astronòmic que l’Estat aplica sobre Catalunya. El PSC és el pitjor enemic de la sobirania catalana i del benestar dels catalans, tant indepes com no indepes”.

5. Conclusió. Salvador Illa com hipotètic president de la Generalitat no podrà resoldre la qüestió catalana. L’objectiu del PSOE és llençar la sobirania catalana a la paperera de la història com ja hi ha llençat el republicanisme i el federalisme. El PSOE d’Illa es un partit centralista i borbònic.

Comparteix aquesta entrada