Sánchez envia Iceta, estudiant fracassat i defensor  de la cruel tauromàquia, a la Unesco

147

PUNT.- El president  Pedro Sánchez nomena com ambaixador d’Espanya a la UNESCO (Organització per a l’Educació, la Ciència i la Cultura) a un estudiant fracassat i defensor de la cruel tauromàquia com l’espanyol i monàrquic Miquel Iceta. Els valors culturals de la Unesco xoquen amb els que Iceta representa.

CONTRAPUNTS. 1) El curriculum estudiantil i professional de Miquel Iceta és zero. Va estudiar només un curs de Química a la Universitat Autònoma de Barcelona. Després va començar el primer curs d’Econòmiques cinc vegades seguides però va tenir que deixar-ho perquè no va aprovar cap convocatòria. Això sí, Iceta ha participat en accions de la molt espanyolista Sociedad Civil Catalana (SCC), entitat contraria a les actuacions favorables a la cultura i la llengua catalanes. També es manifesta amb dirigents del PP com Enric Millo i Dolors Montserrat en defensa de l’espanyolisme (veure foto)

2) Iceta, com ministre de Cultura, ha destacat per la seva defensa de les corrides de toros. Ha  animat als joves a sol·licitar el “Bono Cultural Joven” de 400 euros per destinar-lo també a espectacles taurins.

3) Això és una salvatjada segons les persones i els grups cívics que defensen la vida i la dignitat dels humans i dels animals. De fet, la UNESCO rebutja considerar la tauromàquia com Patrimoni  Cultural Immaterial de la Humanitat (desembre 2020).

4) El plantejament de la UNESCO contra la corrida de toros coincideix amb l’exposició que el Papa Francesc ofereix en l’encíclica “Laudato si” (Lloat sigueu, Senyor meu). Una exposició que xoca amb la “fiesta nacional española” defensada des del PSOE i VOX a altes institucions de l’estat. El discurs de  Francesc sintonitza plenament amb la postura de la figura cristiana i universal de Francesc d’Assis. El  Papa escriu, per exemple: “La indiferència o la crueltat davant les altres criatures d’aquest món sempre acaben traslladant-se d’alguna manera al tracte que donem a altres éssers humans (…) Tot acarnissament amb qualsevol criatura és contrari a la dignitat humana”.

Comparteix aquesta entrada