Borrell “preocupat” per la amnistia però solidari amb els condemnats pel terrorisme dels GAL

166

PUNT.- Josep Borrell (PSOE), alt representant de la Unió Europea per a la política exterior, diu que està “preocupat” per l’amnistia. Afegeix que els que coneixen la seva trajectòria personal i política poden imaginar el que pensa sobre aquest assumpte.

CONTRAPUNTS. 1.- ¿Quina es la trajectòria política i personal de l’espanyol Borrell? Trajectòria sinistra. Això ho han de saber les institucions europees. Un diari tan espanyol com “El País” (13/09/1998) titula que Borrell “asegura que defender a Barrionuevo y Vera forma parte de su proyecto de futuro”. José Barrionuevo (ministre d’Interior) i Rafel Vera (secretari d’estat de Seguretat) foren condemnats pel terrorisme d’estat perpetrat pels GAL. (Borrell i Barrionuevo abraçats a la foto)

2.- La terrible actuació dels GAL contra ETA fou realitzada durant el Govern de Felipe González. Els GAL foren grups armats parapolicials espanyols que practicaren la guerra bruta o terrorisme d’estat.

3.- El llenguatge de Borrell també te ressonàncies sinistres. En un míting a Barcelona, organitzat per la franquista Sociedad Civil Catalana, va apel·lar  a “desinfectar” a Catalunya per curar-la de la “infermetat de l’independentisme”.

Comparteix aquesta entrada