L’emprenyament espanyolista mostra que l’acord nacional Junts / PSOE es bo

256

L’emprenyament espanyolista (PP,   ultra VOX, restes de Ciudadanos, patums del PSOE, fatxes…) demostra que sobretot l’acord nacional Junts / PSOE es, malgrat tot, bo. Val pena llegir el text que Tatxo Benet (Mediapro) ha penjat en el seu canals de Telegram.

1.- “L’acord entre Junts i el PSOE (i també el previ d’ERC) és, en si mateix, una paradoxa. Te com resultat que es pugui formar un Govern a Espanya i s’acabi amb aquest període d’interinitat. Però té una altra conseqüència oposada a l’anterior: molt probablement convertirà a Espanya en un país ingovernable.

2.- Sánchez formarà govern, però s’haurà d’enfrontar a tota l’Espanya neofranquista madrilenya de jutges, militars, inspectors d’hisenda, funcionaris diversos, periodistes, suposades estrelles de ràdios i TVs, peperos i feixistes (fins i tot nazis i falangistes confessos), en fi, a tota la caterva mediàtico-política de Madrid que viu en una bombolla i pensa que Espanya es seva i que ningú pot posar en qüestió els seus privilegis, majoritàriament econòmics.

3.– Només per aquest clima de “guerra civil” (entre cometes) en el que a partir d’ara viurà Madrid, paga la pena l’acord  que Puigdemont (i ERC) han estat capaços d’arrancar. La divisió de l’estat afebleix al mateix estat i deixa Catalunya en una posició idònia per arrencar drets que mai hauria d’haver perdut. La satisfacció amb que l’acord ha estat rebut majoritàriament a Catalunya és una altra bona notícia: a partir d’ara, a nivell de carrer, veurem una Catalunya molt més unida en front a una Espanya madrilenya més visceral, neofranquista i, fins i tot, falangista.

4.- I, en aquest terreny de joc, tenim molt a guanyar en el futur. Lluitar contra el feixisme sempre ens ha unit i se’ns ha donat força bé. La classe política espanyola en aquests moments està “groggy” i en mans de les faccions mes ultres i radicals. Espero que els nostres polítics sàpiguen aprofitar l’avantatge que acaben d’obtenir.

5.- Per aquells pessimistes que ens voldran fer creure que no és tan el que s’ha aconseguit, jo els hi diria que és més important la impressió que avui en té Espanya del que Catalunya ha obtingut que no pas el que realment n’ha tret. Espanya es dessagnarà per aquesta mentida que ells mateixos repetiran mil vegades i convertiran en veritat. Llavors a nosaltres, als nostres polítics, només els caldrà fer-la realitat. Com deien al maig del 68, ‘le pouvoir a le pouvoir: prenez-le lui!’”.

Comparteix aquesta entrada