Jesús no vol violència, ni la dels “disposats a vessar la seva sang”

191

Apunts del llibre “La fe cristiana. Una saviesa oberta al món”, de Gerd Theissen. Desena aportació

El Ministeri de l’Interior investiga els guàrdies civils que afirmen que estan disposats a vessar “la seva sang” contra l’acord PSOE / JUNTS i contra l’amnistia. Jesús, víctima de la violència, està a favor de la llibertat, i condemna la intolerància i la violència.

91.- “Déu es va fer home, a fi que l’home esdevingués diví”.

92.- “Conversió demana llibertat. La llibertat val incondicionalment en una societat pluralista”.

93.– “Intolerant és només la ‘llibertat’ que es vol imposar amb violència.

94.- “Déu renuncia al seu poder, per guanyar l’home. Ell, que era de condició divina, ‘prengué la condició d’esclau i es feu semblant als homes’”.

95.- “Déu renuncia al poder. L’afirmació absolutesa de Jesús s’imposa amb la renuncia a la violència. La renuncia a la violència val sense reserves dins una societat pluralista (…) Amor, conversió i renuncia a la violència valen absolutament”.

96.- “Allò que no vols que un altre et faci, tu no ho facis a ningú”.

97.– “Jesús va posar l’amor en el centre de tot (…) Els homes estan determinats per a l’amor (…) Fonamentalment l’amor és obert a tothom”.

98.- “Jesús ajunta jueus, cristians i musulmans. Tots poden pregar junt un parenostre”.

99.- “En Jesús es fa visible l’eterna humanització de l’home, el pas que va d’esclau de la naturalesa a llibert de la creació”.

100.- “L’Esperit actua en tots els pobles, més enllà de totes les fronteres. Pau sent fins i tot un gemec en tota la creació, al qual l’Esperit dona la seva veu. Tota la creació espera la revelació de la llibertat (…) Arreu en el món on hom es queixa que es posin obstacles a la vida i a la llibertat, hi actua l’Esperit”.

Comparteix aquesta entrada