Abusos sexuals. Paraules molt dures de Jesús

192

Abusos sexuals especialment en edats infantils i juvenils a diversos estaments d’Espanya. Entitats d’esbarjo, empreses, escoles, famílies i un llarg etcètera. El Defensor del Pueblo, Àngel Gabilondo, ha presentat un informe sobre els abusos sexuals a l’Església catòlica per part de sacerdots i religiosos. Abusos que fereixen profundament als catòlics honrats i als sacerdots lliurats al servei dels altres i que practiquen el be segons el missatge de Jesús. Del cor i dels llavis de Jesús surten paraules molt dures contra els abusadors.

2.- Jesús diu: “Qui fa caure en pecat un d’aquests petits que creuen en mi, més li valdria que li pengessin al coll una mola de molí i l’enfonsessin al mig del mar” (Mateu 18, 6; Marc 9, 42).

3.- Aquesta qüestió ja fou tractada fa molt de temps pel jesuïta, teòleg i cardenal Carlo M. Martini (1927-2012) en una entrevista realitzada pel jesuïta Gorg Sporschill el 2007 i publicada en el llibre “Coloquios nocturnos en Jerusalen”. L’entrevistador va preguntar que sovint s’atribueix al celibat les faltes comeses per sacerdots  en l’abús de nens com s’ha posat de manifest en els darrers anys. El cardenal Martini va contestar: “Aquí es barregen qüestions que, si be tenen que veure amb la sexualitat, han de considerar-se per separat. Es tremend que s’abusi de nens. Es en especial tremend quan els implicats en aquests fets son sacerdots, homes que haurien d’ensenyar i protegir els nens. Son llops vestits de pell d’ovella, estan malalts. Es dolorós, però l’Església hauria d’aprendre a tractar amb ells de forma mes oberta i honesta”.

Comparteix aquesta entrada