El PSOE (Sánchez, Illa…) no respecta la Constitució perquè rebutja l’amnistia i l’autodeterminació

235

El PSOE (Pedro Sánchez, Salvador Illa…) no respecta la Constitució i la convivència democràtica perquè rebutja l’amnistia i l’autodeterminació. L’engany del PSOE, com el de PP i VOX, es desfà posant llum a la foscor.

2.- L’amnistia es avui constitucionalment possible com ho fou la llei d’amnistia (BOE 17/10/1977). L’amnistia no està prohibida en cap dels 169 articles de la Constitució (29/12/1978).

3.- L’exercici del dret d’autodeterminació també és possible i plenament constitucional. La Constitució (96.1) estableix: “Els tractats internacionals vàlidament celebrats, una vegada publicats oficialment a Espanya, formaran part de l’ordenament intern. S’ha de respectar i complir, per tant, el Tractat o Instrument de Ratificació d’Espanya del Pacte Internacional de Drets, aprovat per Nacions Unides (19/12/1976) que va ser signat pel llavors rei Juan Carlos I, Marcelino Oreja i Fernando Arias-Salgado. Forma part del bloc constitucional.

4.- El primer article d’aquest Pacte internacional, plenament vigent, estableix: “Tots els pobles tenen el dret d’autodeterminació” (..) Les normes relatives als drets fonamentals i a les llibertats que la Constitució reconeix s’interpretaran de conformitat amb la Declaració Universal dels Drets Humans i els tractats i acords internacionals sobre les matèries ratificades per Espanya” (Constitució 10.2).

5.- El que el PSOE (Pedro Sánchez, Salvador Illa…) ha de reconèixer el que sap encara que fa veure que no ho sap. Hi ha actuacions del Govern espanyol que son inconstitucionals perquè vulneren els drets humans i dels pobles. Actuacions com les accions criminals dels GAL, l’aplicació del 155 contra la societat i les institucions catalanes, el crit espanyolista del “a por ellos”, la policia patriòtica, les clavegueres de l’estat, l’espionatge als demòcrates i independentistes, l’ofec econòmic de Catalunya…

Comparteix aquesta entrada